Implementacia AST – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Implementacia AST – C / C++ – Fórum – Programujte.comImplementacia AST – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
vitamin+8
Grafoman
27. 3. 2013   #1
-
0
-

Akym sposobom najlepsie reprezentovat uzly v AST?

Momentalne pouzivam nieco taketo:

class Root;
class Node{
	public:
		enum TypeId{/*...*/};	//Dvolezite na implementaciu rychleho dynamic_castu (na sposob llvm::isa a llvm::dyn_cast)
	private:
		const TypeId TyId;

	private:
		Node*	parent;		
		Node*	prev_sibling;	
		Node*	next_sibling;	
		Node*	first_child;	
		Node*	last_child;	
	public:
		Root&	root;	//koren stromu obsahuje rozne globalne data (globalne z hladiska mojho jazyka, nie c++)
		/*
		 ...
		 */
};
class Root : public Node{/*...*/};
//...

Takychto nodov mam v strome stovky/tisice a kazdy uzol zabera minimalne 64B co sa my zda strasne vela. Je daka uspornejsia forma ako reprezentovat uzly stromu?

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.157.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
Reklama
Reklama
ondra.holub+1
Stálý člen
28. 3. 2013   #2
-
0
-

Nejlepší způsob asi obecně neexistuje, záleží na použití.

Osobně si myslím, že většinou není potřeba, aby uzel znal svého parenta ani své siblinky. A ani každý uzel nemusí znát svoje děti, protože je prostě nemá.

Někdy se dají grafy (a tedy i stromy) zoptimalizovat třeba do pole intů. Práce s tím je pak docela rychlá, protože je celý kód víceméně obdoba assembleru, byť zapsaná v C/C++. Ale zase to nelze použít vždy - je tady obvykle výhodné, pokud je předem známo, jak velké to pole bude potřeba (což při parsování nějakého běžného jazyka nevíš).

Taky můžeš všechno načíst do objektové struktury podobné té, kterou uvádíš a pak to překonvertovat do nějaké jiné - pokud se s těmi daty dělá hodně operací, může se to vyplatit.

Něco můžeš taky získat napsáním vlastních alokátorů, ale to chce hodně dobrou analýzu, aby se to vyplatilo.

To je takový shluk nápadů, co mě narychlo napadl.

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.138.12.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 195 hostů

Podobná vlákna

Implementacia frontu v C — založil detony

Implementácia CMS — založil Anonymní uživatel

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý