Animace - pohyb objektu – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Animace - pohyb objektu – Java – Fórum – Programujte.comAnimace - pohyb objektu – Java – Fórum – Programujte.com

 

Pavel
~ Anonymní uživatel
383 příspěvků
28. 3. 2013   #1
-
0
-

Zdravím, poradil by mi někdo jak nejjednodušeji rozpohybovat nějaký objekt například obdelník aby jel na určené souřadnice. Díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.242.–
Jiri Prajzner
~ Anonymní uživatel
23 příspěvků
28. 3. 2013   #2
-
0
-

Ahoj,

takhle nejak se to dela v JavaFX (soucasti JDK od verze 7, build 9):

package moveme;

import javafx.animation.Timeline;
import javafx.animation.TranslateTransition;
import javafx.application.Application;
import javafx.scene.Group;
import javafx.scene.Scene;
import javafx.scene.shape.Rectangle;
import javafx.stage.Stage;
import javafx.util.Duration;

/**
 *
 * @author Jiri Prajzner
 */
public class MoveMe extends Application {
  
  @Override
  public void start(Stage primaryStage) {
    Rectangle r = new Rectangle(50, 50, 50, 50);
    
    TranslateTransition move = new TranslateTransition(Duration.seconds(3), r);
    move.setFromX(0);
    move.setToX(150);
    move.setCycleCount(Timeline.INDEFINITE);
    move.setAutoReverse(true);
    move.play();
    
    Group root = new Group();
    root.getChildren().add(r);
    
    Scene scene = new Scene(root, 300, 300);
    
    primaryStage.setTitle("@dr3dwerkz - Move Me - www.dredwerkz.cz");
    primaryStage.setScene(scene);
    primaryStage.show();
  }

  /**
   * The main() method is ignored in correctly deployed JavaFX application.
   * main() serves only as fallback in case the application can not be launched
   * through deployment artifacts, e.g., in IDEs with limited FX support.
   * NetBeans ignores main().
   *
   * @param args the command line arguments
   */
  public static void main(String[] args) {
    launch(args);
  }
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.88.–
Pavel
~ Anonymní uživatel
383 příspěvků
30. 3. 2013   #3
-
0
-

Díky a nešlo by to nějak bez použití JavaFX?

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.254.–
Jiri Prajzner
~ Anonymní uživatel
23 příspěvků
2. 4. 2013   #4
-
0
-

slo, sloziteji a nevim jestli to stoji za to kdyz oracle od swingu upousti

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.88.–
sleepy0
Stálý člen
7. 4. 2013   #5
-
0
-

Uz tot ut zopar krat bolo. Potrebujes sy vytvorit nieco, kde sa to cele bude cmarat. Potom je dbre si vytvorit take nieco, ako backbuffer, idealne pouzit VolatileImage, ktory funguje tak ze to do neho nakreslis a potom sa pri refreshy prekresli,tvoj vytvor s back bufferu do komponenty {Canvasu, JComponentu,....}, pomocou repaint(). Taktiez potrebujes nejaky casovac, ktory bude volat repaint.

Nahlásit jako SPAM
IP: 158.195.204.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Podobná vlákna

Animace a pohyb — založil K.ork

Pohyb objektu v Bitmapě — založil Mutagen

Animace — založil Michal

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý