Slideshow, validita – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Slideshow, validita – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comSlideshow, validita – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
dyžon0
Stálý člen
28. 3. 2013   #1
-
0
-

Zdravim,

Potreboval jsem na stranky dat slideshow, ..  img, ve kterem se zhruba po 2-3 sekundach prekresluje asi 5 ruznych pictures.

Na netu jsem nasel jedno, ktery mi vygenerovalo tenhle kod: 

 <!--   zacatek scriptu na slideshow pro head-->   
    <script language="JavaScript1.1" type="text/javascript">
var slideimages=new Array()
/*  var slidelinks=new Array()  */
function slideshowimages(){
for (i=0;i<slideshowimages.arguments.length; i++){
slideimages[i]=new Image()
slideimages[i].src=slideshowimages.arguments[i]
}
}

function slideshowlinks(){
for (i=0;i<slideshowlinks.arguments.length;i++)
slidelinks[i]=slideshowlinks.arguments[i]
}

function gotoshow(){
if (!window.winslide||winslide.closed)
winslide=window.open(slidelinks[whichlink])
else
winslide.location=slidelinks[whichlink]
winslide.focus()
}
</script >
 <!--   konec scriptu na slideshow pro head -->

<!-- zacatek slideshow body  -->                         
     <a href="javascript:gotoshow()"><img src="images/banners/banner1.png" name="slide" border="0" width="950" alt=""></a>  
<script>

slideshowimages("images/banners/banner1.png","images/banners/banner2.png","images/banners/banner3.png","images/banners/banner4.png")
// slideshowlinks("http://blabla1","http://blabla2","http://blabla3","http://blabla4")

//configure the speed of the slideshow, in miliseconds
var slideshowspeed=2000

var whichlink=0
var whichimage=0
function slideit(){
if (!document.images)
return
document.images.slide.src=slideimages[whichimage].src
whichlink=whichimage
if (whichimage<slideimages.length-1)
whichimage++
else
whichimage=0
setTimeout("slideit()",slideshowspeed)
}
slideit()
</script>                          
 <!-- konec slideshow body  -->

jenze pri validaci na http://validator.w3.org/  mi to haze treba tyhle chyby:

a podobne, vypis vsech chyb je tady http://validator.w3.org/check?uri=www.dyzon.xf.cz&charset=%28detect+automatically%29&doctype=Inline&group=0

javascript moc neovladam a nevim, jak tyhle chyby odstranit.poradite mi prosim nekdo co s tim ??

nebo mozna jeste lip, treba nejakej jednodussi validni script na meneni 5 obrazku po 2 sekundach s tim, ze obrazky jsou s pruhlednym pozadim, takze pred jejich prepsanim je potreba ten predchozi smazat. nechci zadny efekty ani zbytecny sipky a podobne, chci jen dokola menit par fotek v jednom Img.

budu moc vdecny, dekuji.
 

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.38.–
Reklama
Reklama
peter
~ Anonymní uživatel
2528 příspěvků
29. 3. 2013   #2
-
0
-

slideshowimages.arguments.length, a nepise se to nahodou this.arguments.length? To bys jako programator ale mohl vedet...

Misto slideshowimages.arguments.length, bych to proste prepsal na pole.

function slideshowimages()
function slideshowimages(obrazky)
slideshowimages.arguments.length
obrazky.length
slideimages[i].src=slideshowimages.arguments[i]
slideimages[i].src=obrazky[i]
slideshowimages("images/banners/banner1.png","images/banners/banner2.png","images/banners/banner3.png","images/banners/banner4.png") ...
slideshowimages(["images/banners/banner1.png","images/banners/banner2.png","images/banners/banner3.png","images/banners/banner4.png"]);

Na jakpsatweb.cz foru je forum prace a zakazky, jestli potrebujes neco udelat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.84.207.–
peter
~ Anonymní uživatel
2528 příspěvků
29. 3. 2013   #3
-
0
-

Jo a validator neres, jestli ti to funguje. Neumis ho spravne pouzivat a tak ti oznacil i to, co chybou neni. Validator je jen pomucka. Pokud to nefunguje a neni stranka validni, tak prave ve validite muze byt problem.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.84.207.–
peter
~ Anonymní uživatel
2528 příspěvků
29. 3. 2013   #4
-
0
-

Jo, na ten radek s retrn bych soupl strednik, pro jistotu.

if (!document.images) return;
document.images['slide'].src=slideimages[whichimage].src;

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.84.207.–
dyžon0
Stálý člen
29. 3. 2013   #5
-
0
-

#4 peter
Diky, jsem ted v praci,.. odpolko to vyzkousim.
Jsem programator samouk a ucim se vicemene z funkcnich kodu, z rad na foru a mam par knih, ale hlavne Delphi.
S javascriptem delam ted poprve jen kvuli temhle strankam ...

Ten code funguje, ale validitu resim kvuli SEO, chtel bych to mit dobre poladene,tak chci odstranit vsechny mozny problemy.

Kazdopadne diky moc, jak jsem psal, odpoledne to vyzkousim a uvidim. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.28.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 19 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý