C++ treba mi poradiť ... – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

C++ treba mi poradiť ... – C / C++ – Fórum – Programujte.comC++ treba mi poradiť ... – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
28. 3. 2013   #1
-
0
-

Dobrý ďen. Potrebujem súrne poradiť ... som začiatočník v c++ a potrebujem poradiť koľko maximálne parametrov môže mať jedna funkcia?

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.5.203.–
Reklama
Reklama
me.name
~ Anonymní uživatel
66 příspěvků
4. 7. 2013   #2
-
0
-

#1 limetka123
256

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.151.236.–
Sefiros0
Návštěvník
4. 7. 2013   #3
-
0
-

256 ?? neomezeně ne?

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.252.–
me.name
~ Anonymní uživatel
66 příspěvků
4. 7. 2013   #4
-
0
-

#3 Sefiros
Nič neni neobmedzené ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.151.236.–
Sefiros0
Návštěvník
4. 7. 2013   #5
-
0
-

no ... mně teda kompilátor sežral funkci s 300 parametry (prototyp) ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.252.–
me.name
~ Anonymní uživatel
66 příspěvků
4. 7. 2013   #6
-
0
-

#5 Sefiros
A aj si funkciu zavolal?

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.151.236.–
Sefiros0
Návštěvník
4. 7. 2013   #7
-
0
-

ne xD

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.252.–
hlucheucho+10
Posthunter
5. 7. 2013   #8
-
0
-

Ono to záleží na prostředí, ve kterém ten program běží. Kdybych zavolal funkci s 256 parametry na jednočipu, tak se mi ten zásobník do paměti nevejde.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.95.60.–
Radek Chalupa
~ Redaktor
0
Super člen
5. 7. 2013   #9
-
0
-

No nevím, ale tohle je jen akademická a pro praxi zcela zbytečná otázka. Mít funkci s počtem parametrů přesahující řád jednotek je prasárna (především z důvodu nutnosti vytváření lokální kopie každého parametru).

Když potřebuju větší počet parametrů tak si jednoduše vytvořím strukturu a parametr funkce je jediný (4 nebo 8 bytů velký) - pointer na tuto strukturu. A například pokud jsou to "logické" parametry, tak takových se (s použitím bitových příznaků) vejde 32 do jediného 32-bitového čísla použitého jako parametr (např. WinAPI funkce CreateWindowEx.

Radek Chalupa
- vývoj software na zakázku
- školení programování (C/C++, WinAPI, ATL, COM, ActiveX, C#, NET Framework, MFC)
http://www.radekchalupa.cz

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.211.–
vitamin+8
Grafoman
5. 7. 2013   #10
-
0
-

#9 Radek Chalupa

V generickom programovani hlavne ak vyuzies Variadic template-y mozu mat funkcie dost parametrov.

#1 limetka123

Standart doporucuje minimalny podporovany limit nastavyt na 256, ale kazdy kompilator moze mat vlastne limity. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.152.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 124 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý