Vývojová prostředí c++ - jaké jsou možnosti? – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Vývojová prostředí c++ - jaké jsou možnosti? – C / C++ – Fórum – Programujte.comVývojová prostředí c++ - jaké jsou možnosti? – C / C++ – Fórum – Programujte.com

Štěpán
~ Anonymní uživatel
126 příspěvků
28. 3. 2013   #1
-
0
-

Ahoj,

můžete mi poradit nějaké dobré vývojové prostředí pro psaní v c++?   Pořídil jsem si nový PC s Win8, jsem rekreační programátor, programování jsem se věnoval víc před pár lety, dnes mám práci jinou a jen ve svém volném čase programuji jednu výpočetní aplikaci z oboru, kterému se věnuji, nic víc. Visual Studio za 15k tedy jaksi není pro mě to pravé, využiju z toho sotva 1% toho, co to umí. Používám jen Win32 Api, dál bych rád zprovoznil OpenMP (nebo něco podobného) a mělo by to být pro 64bit i 32bit windowsy. To je vše, co potřebuji. Samozřejmě že kdyby to mělo dobrej debuger, tak bych se nezlobil. Nebo jestli jde koupit za nějakou normální cenu (do 5k) třeba starší visual c++, w/e, ale 15k nedám 

Díky za názory, 

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.48.–
yaqwsx+9
Posthunter
29. 3. 2013   #2
-
0
-

Visual Studio ve verzi Express je zadarmo i pro komerční účely, disponuje téměř všemi prostředky (ořezané jsou pouze funkce pro práci v týmu).

Nahlásit jako SPAM
IP: 37.188.227.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
Ovrscout
~ Anonymní uživatel
113 příspěvků
29. 3. 2013   #3
-
0
-

Pokud chces jet hlavne nebo jen na windows tak (jak psal yaqwsx) visual studio express je asi nejlepsi volba.
Je to komplexní a mohutný balík(někomu může přijít těžkopádný) a někomu vadí že je od MS (mně tedy ne).

Kromne VS pouzivam CodeBlocks - kompletní balík včetně IDE,překladače,debugeru,GUI editor....
Hlavní výhoda (pro mne) je multiplatformnost ,jak prostředí tak překladače(např gcc/mingw).
Winapi je tam ale normálně dostupné.Proti visual studiu je to takové odlehčené ale stále dostatečně kompletní-integrované prostředí.

Jeste by se asi dal použít eclipse, ale nedoporučuju. je to už moc velký moloch, navíc v javě. Nastavit ho nebývalo úplně jednoduché a překladač  s debugerem pro C/C++ se musí nejspíše(už jsem to dlouho nezkoušel) instalovat a konfigurovat zvlášť, je prostě hodně znát že to je zaměřené na javu. Nicméně výhoda eclipsu je že existují spousty a spusty pluginů.

Něco podobného jako eclipse je Netbeans ačkoliv ten mi kdysi přišel jako menší moloch, a nevím jak je to s množstvím pluginů.nicméně mají oficiální podporu pro C/C++.

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.255.170.–
Štěpán
~ Anonymní uživatel
126 příspěvků
29. 3. 2013   #4
-
0
-

Díky za názory, já právě ten expres původně chtěl, ale je tam 30 denní trial a pak je nutná registrace. Tak jsem si pustil tu registraci a tam to po mně chtělo údaje, který prostě byly nevyplnitelný, pořád se tam vyptávali jako bych byl zaměstnanec / šéf nějaké firmy. Já to mám jen tak a na ty jejich otázky bych si musel polovinu odpovědí vymyslet Takže to je v pohodě napsat, že jméno mé firmy neexistuje, že má 0 zaměstnanců a že vydělává méně než dvacet korun měsíčně?

Nahlásit jako SPAM
29. 3. 2013   #5
-
0
-

Bych si ty odpovědi klidně vymyslel. Ještě se mi nestalo, že by to někdo kontroloval.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
Ovrscout
~ Anonymní uživatel
113 příspěvků
29. 3. 2013   #6
-
0
-

#4 Štěpán
heh, už si to moc přesně nepamatuju, myslím že jsem napsal jako jméno firmy své vlastní jméno nebo snad "void"?. Taky mně to dost zarazilo. Zřejmně je to "podle googlu" ale jediná možnost, přímo formulář pro registraci na osobu tam není. Hlavně že jsem si kvůli to mu vytvářel "live" účet ale pak se vyplňovali takovéto hlouposti, to mně docela nakrklo.

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.255.170.–
Barcelon
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
1. 4. 2013   #7
-
0
-

Taky sháním vývojové prostředí pro C++. Visual studio 2008 Express by mi stačilo, ale po dni stráveném telefonováním na Microsoft a různým zjišťováním jsem zjistil, že DNES UŽ MICROSOFT NABÍZÍ JEN VS 2012. Starší verze nenabízejí na déle než 30 dní za žádných podmínek. Teď jen čekám až mi vyprší 30 dní, zablokuje se to, a na čem budu programovat je mi pak záhadou. Doufám, že to alespoň půjde smazat a nahrát znovu ale nejspíš ne.   

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.20.–
yaqwsx+9
Posthunter
1. 4. 2013   #8
-
0
-

#7 Barcelon
Nač chceš nějakou starší verzi?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.47.–
Barcelon
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
2. 4. 2013   #9
-
0
-

Chci jakýkoliv VS za který nebudu muset dávat 15.000,- a který se mi za 30 dní nesmaže :-)

Nahlásit jako SPAM
yaqwsx+9
Posthunter
2. 4. 2013   #10
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 37.188.233.–
Barcelon
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
2. 4. 2013   #11
-
0
-

Odkud stáhnout VS 2012 vím, ale jak se provede aktivace nevím. Zatím jedu na VS 2008 a čekám až mi vyprší 30 dní. Takže pak stačí jen si vymyslet do aktivace nějaké údaje a je tím je aktivace vyřešena?

Nahlásit jako SPAM
yaqwsx+9
Posthunter
2. 4. 2013   #12
-
0
-

#11 Barcelon
V podstatě ano. Už dlouho jsem tuto aktivaci neprováděl, ale pokud si pamatuji, tak to byl stejný dotazní jako dávají všichni vývojáři podobných nástrojů - kde hodláš uplatnit jejich produkt, jaké technologie používáš apod...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.33.–
cf950
Duch
6. 4. 2013   #13
-
0
-

Ve škole děláme v DevC++,  přijde mi jako dobrá alternativa k linuxovému Geany. Bohužel už se nevyvíjí, ale tady se zdá to někdo tak trochu forknul a updatuje. Líbí se mi především kvůli jednoduchosti samotného rozhraní.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.195.215.–
BDS+3
Věrný člen
7. 4. 2013   #14
-
0
-

#7 Barcelon

Tady je ještě ke stažení VS 2008 Express, registrace je bezproblémová a jednoduchá. 

http://download.chip.eu/cz/Visual-Studio-2008-Express_237669.html

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.83.–
W11 :)
yaqwsx+9
Posthunter
7. 4. 2013   #15
-
0
-

#14 BDS
Ale zde bude asi problém s aktivací...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.39.–
Štěpán
~ Anonymní uživatel
126 příspěvků
8. 4. 2013   #16
-
0
-

Já mám Microsoft Visual Studio Express 2010 a vypadá, že spolknul i ty registrační údaje  Dokonce mi na tom běhá i Open MP, která je součástí pouze placených licencí  

Nahlásit jako SPAM
BDS+3
Věrný člen
8. 4. 2013   #17
-
0
-

#15 yaqwsx
neměl by být, žádný problém

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.83.–
W11 :)
Peter
~ Anonymní uživatel
4014 příspěvků
8. 4. 2013   #18
-
0
-

CodeBlocks 

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.167.184.–
uplnej vypatlanec
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
7. 4. 2017   #19
-
0
-

ma recht predsedo, ja teda skoncil u MS VC6, ale tenhle nastroj se jim fakt povedl, sak taky MS VisaulC bylo svyho casu hodnoceny jako zdaleka nejlepsi vyvojovy prostredi, takze snad v tom ti kluci s mikro a mekkym pokracovali

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.226.193.–
Staon0
Návštěvník
11. 4. 2017   #20
-
0
-

#3 Ovrscout
Nevím, kdy jste naposledy Eclipse zkoušel, ale vaše výhrady už dávno nejsou platné. Eclipse CDT se dá stáhnout jako kompletní balíček, a pokud už máte nainstalované gcc a jvm, tak funguje rovnou prakticky bez jakékoliv konfigurace. Jsem Linuxář, takže osobně za Windows moc mluvit nemůžu, ale i kolegové na Windows s Eclipse žádné problémy nemají.

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.142.234.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.

Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 59 hostů

Moderátoři diskuze

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý