HTML tabulka jako proměnná poslaná pomocí funkce mail - Jquery – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

HTML tabulka jako proměnná poslaná pomocí funkce mail - Jquery – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comHTML tabulka jako proměnná poslaná pomocí funkce mail - Jquery – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Ondřej
~ Anonymní uživatel
145 příspěvků
29. 3. 2013   #1
-
0
-

Dobrý den, jsem začátečník a potřeboval bych poradit s jednou věcí. 

Zkouším napsat Cenovou kalkulaci. 

Pomoci chainovacích selectboxů (jquery) se mi do předvytvořené html tabulky doplní vždy výběr z těch selectboxů do divů(metoda .append) a odřádkuje.

Předvytvořená tabulka: 

<table id="konecna_tabulka">
<tbody>
<tr>
	<td><div id=""neco"> </div><td>
	<td><div id=""neco1"> </div><td>
	<td><div id=""neco2"> </div><td>
	<td><div id=""neco3"> </div><td>
</tr>
</tbody>
</table>

Jelikož se jedna o cenovou kalkulaci, která bude posléze odeslaná na email majitele firmy, tak bych potřeboval vědět jakým způsobem dostanu tuto tabulku do proměnné (nejlépe jako html celek).

Nevím si rady s přiřazením celeho prvku do proměnné a následním post kódem, který by mi tu tabulku poslal na vytvořeného .php souboru pro zpracování.

Děkuji za každou odpoveď. 

Ondřej

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.158.–
Reklama
Reklama
null_while
~ Moderátor
+6
Věrný člen
29. 3. 2013   #2
-
0
-

Máš dvě (mně známé možnosti):

  1. Dej ji do divu a zasílej pomocí fce v javascriptu obsah div (kteréhokoliv prvku).
  2. Vlož kód do php, inicializuj proměnnou $tabulka = ''; a do ní ji vlož a dále pracuj jako s proměnnou

Jen si dej potom pozor při posílání přes funkci mail() ti to nemusí vždy správně zobrazovat. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.16.103.–
Webnia.cz - tvorba webových stránek
Ondřej
~ Anonymní uživatel
145 příspěvků
8. 4. 2013   #3
-
0
-

Dobrý den,

děkuji zapodněty. Jsem začátečník a bohužel jsem zatím nevyřešil :/

<?  $tabulka = '
<div id="konecna_tab">

<table class="konecna_kalkulace" >

<tr>

  <th width="10px">Provedení:</th>

  <th>Typ:</th>

  <th>Produkt:</th>

  <th>Profil okna:</th>

  <th>Profil dveří:</th>

  <th width="10px">Výška okna:</th>

  <th width="10px">Šířka okna:</th>

  <th width="10px">Výška dveří:</th>

  <th width="10px">Šířka dveří:</th>

  <th>Typ skla</th>

  <th>Barva</th>

  <th width="10px">Počet kusů:</th>

</tr>

<tbody>

<tr id="tr_done">

  <td class="done"><div name="done_provedeni" id="text_provedeni"><!-- --></div> </td>

  <td class="done"><div name="done_typ" id="text_typ"><!-- --></div></td>

  <td class="done"><div name="text_produkt" id="text_produkt"><!-- --></div></td>

  <td class="done"><div name="text_profil_okna" id="text_profil_okna"><!-- --></div></td>

  <td class="done"><div name="text_profil_dvere" id="text_profil_dvere"><!-- --></div></td>

  <td class="done"><div name="vyska_okna_done" id="vyska_okna_done"><!-- --></div></td>

  <td class="done"><div name="sirka_okna_done" id="sirka_okna_done"><!-- --></div></td>

  <td class="done"><div name="vyska_dveri_done" id="vyska_dveri_done"><!-- --></div></td>

  <td class="done"><div name="sirka_dveri_done" id="sirka_dveri_done"><!-- --></div></td>

  <td class="done"><div name="typ_skla_done" id="typ_skla_done"><!-- --></div></td>

  <td class="done"><div name="barva_done" id="barva_done"><!-- --></div></td>

  <td class="done"><div name="kusy" id="kusy"><!-- --></div></td>

</tr>

</tbody>

</table>

</div> ';

echo $tabulka;
?>

Tento obsah je ve formuláři, který se posílá na php-soubor, kde by se to mělo zpracovat.

souboru začínám s inicializací : $tabulka = $_POST['tabulka'];

Ve zprávě se mi však zobrazí jen název proměnné. 

Připomínám, že se tabulka plní pomoci metody append a selectboxu. Nebudetedy potřeba nějak tu proměnnou znova načíst, aby se mi odeslala i stím obsahem?

Ještě jednou děkuji za případnou odpověď. Internet mám prolezlí snad zkrz na zkrz a né a né na to přijít. Určitě to bude nějaká banalita, ale čím déle se s tím mastím tak tím více přehlížím prkotiny. 

Děkuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.158.–
Ondřej
~ Anonymní uživatel
145 příspěvků
9. 4. 2013   #4
-
0
-

Tak jsem to nakonec vyřešil pomocí toho způsobu "1. Dej ji do divu a zasílej pomocí fce v javascriptu obsah div (kteréhokoliv prvku)."

Následně tabulku formátuji přímo v emailu, takže to chodí správně i s korektíma barvama.

Děkuji 

Ondřej

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.158.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý