Ruleta – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Ruleta – C / C++ – Fórum – Programujte.comRuleta – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

kočka
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
31. 3. 2013   #1
-
0
-

Dobrý den, chtěl bych poradit, jak k číslu přiřadit barvu (jako v ruletě)?

Zde je nejspíš chyba:

if (cislo!=barva){

cout<<"prohral jsi"<<endl;
}

else{
cout<<"vyhral jsi"<< endl;

}

Zde je celý kod:

#include <cstdlib>
#include <ctime>

#include <iostream>
#include <cmath>

using namespace std;
void cast();

int main() {
srand( time( NULL ) );

cast();
return 0;

}
void cast() {

const int cervena=1 && 3 && 5;
const int cerna=2 && 4 && 6;

const int zelena=0;
char barva, volba;

int cislo= (rand() % 7);
cout << "barva: " << endl;

cout << "a)cerna" << endl;
cout << "b)cervena" << endl;

cout << "c)zelena" << endl;
cin >> volba;

if (volba=='a') {
cout << "a)cerna" << endl;

if (cislo!=cerna){
cout<<"prohral jsi"<<endl;

}
else{

cout<<"vyhral jsi"<< endl;
}

}
else if (volba=='b') {

cout << "b)cervena" << endl;
if (cislo!=cervena){

cout<<"prohral jsi"<<endl;
}

else{
cout<<"vyhral jsi"<< endl;

}
}

else if (volba=='c') {
cout << "c)zelena" << endl;

if (cislo!=zelena){
cout<<"prohral jsi"<<endl;

}
else{

cout<<"vyhral jsi"<< endl;
}

}
cout<<cislo<<endl;

}
Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.3.–
vitamin+8
Grafoman
31. 3. 2013   #2
-
0
-

   

const int cervena=1 && 3 && 5;	//cervena == 1
const int cerna=2 && 4 && 6;	//cerna == 1

//....

const int cervena=  ((1 && 3) && 5);
const int cerna= ((2 && 4) && 6);

Ps, netusim ako funguje ruleta   

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.157.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
MiCizek0
Stálý člen
1. 4. 2013   #3
-
0
-

#2 vitamin
Počkat, počkat, co je tohle za zápis?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.203.–
vitamin+8
Grafoman
1. 4. 2013   #4
-
0
-

#3 MiCizek
Tym som ti len chcel povedat ze staci ked napises toto:

2 && 4 && 6;

//je to iste ako:
((2 && 4) && 6);

//je to iste ako:
(1 && 6);

//je to iste ako:
1;
Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.157.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
1. 4. 2013   #5
-
0
-

proste ty kontroly musis delat za behu...  neco jako switch, nebo pole kde kazde cislo bude vracet treba 0, 1 ci 2 pro zelenou, cernou a cervenou...

prekladac si z tohodle: const int cervena=1 && 3 && 5; urcite nedomysli ze chces nejaky cislo srovnat jestli je to 1, 3 nebo 5 ... (jeste by tam stejne muselo byt || i tak)

pripadne si udelat neco jako mnozinu ... vcetne nuly se pak vejdes do jednoho uint64_t ... a pak jen zkontrolovat bitovou masku

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.152.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 20 hostů

Podobná vlákna

Ruleta — založil mates

Ruleta v Pascalu — založil Jan

řádky ruleta DELPHI 7 — založil lukas

CSGO Ruleta/Jackpot — založil Patrik

Lazarus pomoc - hra Ruleta — založil Roman

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý