Update programu – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Update programu – .NET – Fórum – Programujte.comUpdate programu – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
sitemap
~ Anonymní uživatel
37 příspěvků
31. 3. 2013   #1
-
0
-

Dobrý den,

mám menší prográmek, kterému chci dát možnost update. Našel jsem toto: http://universalupdater.codeplex.com/

Vypadá to jako přesně to co hledám. Už to mám vše jen mám problém stím co má být zapsano v php souboru. Jako příklad je tam uvedeno tohle a to funguje.

1.27 http://www.devbook.cz/…nt-messenger http://www.devbook.cz/download2.php?…

Já to vypsal echem takhle a to bohužel nefunguje:

echo "1.0.0.0
 http://www.domena.cz/…load/program
 http://www.domena.cz/…ad/index.php?…";
 header("Content-Type:text/plain; charset=utf-8");

Kde dělím chybu? Bohužel autor docela podstatnou část manuálu vynechal. Děkuju všem za radu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.205.–
Reklama
Reklama
velurex0
Stálý člen
31. 3. 2013   #2
-
0
-

Nedávno jsem se o toto téma také zajímal protože můj program je blízko dokončení a nalezl toho:

http://www.code972.com/…-nappupdate/

Zatím jsem nezkoušel, rád vyměním zkušenosti.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.167.210.–
LukAss7410
Newbie
31. 3. 2013   #3
-
0
-

Přijde mi používání jinýho procesu, natož cizího jen komplikace.

Řešil jsem to tak, že se muj program občas kouká na web a porovnává, jestli verze na webu je větší než verze jeho samotnýho. Když jo, tak se přejmenuje na program_old.exe a stáhne novej program.exe. Když se úspěšně dokončí stahování, spustí program.exe a ukončí sebe. Novej program pak zkontroluje, jestli existuje ve stejný složce program_old.exe a když jo, tak ho smaže.

Kód je to jednoduchej.

Je to to, co hledáš?

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.201.55.–
sitemap
~ Anonymní uživatel
37 příspěvků
31. 3. 2013   #4
-
0
-

Je to presne to co hledám, ale asi by sem byl dost naivní si myslet, že by ste svůj kod zveřejnil nebo poslal. Proto můžu jen říct, že jsem za Vás rád, že Vám to funguje a umíte si to takhle udělat. Já umim prd, tak musím trpět s kodama i když možná trošku nepovedenýma :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.205.–
LukAss7410
Newbie
31. 3. 2013   #5
-
0
-

Vsak hledej na googlu "c# http request" pro zjisteni aktualni verze a "c# download file" pro stahnuti novy verze.

Proces zapnes takhle: System.Diagnostics.Process.Start("nazev"); // bez .exe

Vypnes ho takhle: this.Close();

Prejmenujes ho takhle: File.Move("aktualni nazev.exe", "novej nazev.exe");

A smazes ho takhle: File.Delete("jmeno.exe");

Kod jsem ti nedal ne protoze nechci, ale ptozoze tam mam dalsi veci a musel bych to cely prepisovat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.201.55.–
sitemap
~ Anonymní uživatel
37 příspěvků
31. 3. 2013   #6
-
0
-

I tak jste super. Sice to asi nedam, ale pokusim se o to ze všech sil. Moc děkuju a pokud by jste se nudil, tak budu moc vděčný když by jste ho uveřejnil zde nebo na mail. Určitě je nás víc co by nám to pomohlo.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.205.–
sitemap
~ Anonymní uživatel
37 příspěvků
31. 3. 2013   #7
-
0
-

Tak tu skládačku nedám dohromady. Neví někdo jak sprovoznit to co je uvedeno výše? Nebo ví někdo kde je podrobný manuál? Jsem úplný začátečník a budu vděčný za každou pomoc. Chybí mi k dokončení jen ten update, tak ted to vzdát nechci.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.205.–
sitemap
~ Anonymní uživatel
37 příspěvků
31. 3. 2013   #8
-
0
-

Jen furt nechápu co dělám špatně. Pokud do ini zadám adresu: http://devbook.cz/…_version.php?…

Tak vše funguje a pokud to dám do echa jen změnim doménu + cestu, tak to nefachá. Kde je problém? Nechápu co se mu nelíbí.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.205.–
sitemap
~ Anonymní uživatel
37 příspěvků
31. 3. 2013   #9
-
0
-

Asi už všichni spí, tak snad zítra mi někdo poví kde je chyba. Ještě asi hodinu tu budu a pak se mi oči taky zavřou. Ještě jednou děkuju za případnou radu/pomoc

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.205.–
velurex0
Stálý člen
31. 3. 2013   #10
-
0
-

Jen takový rychlý nápad: není třeba v rámci toho echa třeba pracovat odlišně se speciálními znaky (uvozovky, lomítka...)?

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.167.210.–
sitemap
~ Anonymní uživatel
37 příspěvků
31. 3. 2013   #11
-
0
-

Tím to taky není. Možná mi to narušuje reklama endory, ale tu jsem dal dolu a předtím jsem jí blokoval, tak ta by tam zasahovat snad nemela.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.205.–
sitemap
~ Anonymní uživatel
37 příspěvků
31. 3. 2013   #12
-
0
-

Zavírají se mi už oči, tak to zavřu. Přeju všem lepší sny a snad mě něco napadne. Pořád na to koukám a zkouším různé možnosti a nic. Na to, že to je volně ke stažení a dal si autor práci s manuálem to je dost makačka i pro zkušené programátory jak koukám.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.205.–
sitemap
~ Anonymní uživatel
37 příspěvků
1. 4. 2013   #13
-
0
-

Už jsem otestoval i wyBuild podle video návodu. Prosím pomoc. Nic mi nefunguje a tohle je jediná věc co mě dělí od hotového programu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.205.–
certeon0
Newbie
1. 4. 2013   #14
-
0
-

Zdravím,

můžeš sem vypsat celý kód, který ti nefunguje?

  • Kód v aplikaci, který ti spouští UniversalUpdater.exe
  • Obsah uu.ini
  • Kód na webu, který ti generuje informace o update + url toho webu

Zkusíme to rozchodit. :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.71.213.–
sitemap
~ Anonymní uživatel
37 příspěvků
1. 4. 2013   #15
-
0
-

Už jsem bezradnej. Našel jsem podrobný manuál a stejně mi to pořád nefunguje. Našel by se někdo kdo by si rád pohrál? Kod vřele rád pošlu mailem

Vím, že se nikdo nenajde, ale naděje umírá poslední i když tady už asi vymřela.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.205.–
sitemap
~ Anonymní uživatel
37 příspěvků
1. 4. 2013   #16
-
0
-

#14 certeon
To se nerozchodí. Nikdo nevím čím to je, tak jsem hledal jiný manuál, ale to mi taky nefunguje.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.205.–
zlz
~ Anonymní uživatel
634 příspěvků
1. 4. 2013   #17
-
0
-

A když se na ten php soubor podíváš v prohlížeči sám, tak vidíš co?

PHP kód se uzavírá mezi tagy <?php ... ?> a hlavičky se posílají před obsahem.

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.216.–
sitemap
~ Anonymní uživatel
37 příspěvků
1. 4. 2013   #18
-
0
-

Ten příklad jsem zde uvedl. Ten soubor už neřeším. Když si to autor nechává jako tajemství, tak si to rovnou měl nechat v PC. Našel jsem jeden návod podle kterého jsem to chtěl udělat, ale mám tam tolik chyb, že to je spíš na poslání kodu než na psaní.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.205.–
JardaJirava0
Stálý člen
1. 4. 2013   #19
-
+1
-
Zajímavé

Ahoj,

nebylo by vhodnější použít ClickOnce? Je to technologie určená pro aktualizace a nasazení .NET programů a pokud nemáš příliš složitý program (různé moduly, které se mají různě instalovat), tak nejspíš splní tvá očekávání. Dokáže taktéž doinstalovat fw, databázi atd.

Pěkný den,

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.30.–
MCAD, MCPD
http://jirava.net/blog
http://xaml.cz - Magazín moderních technologií založených na XAML
zlz
~ Anonymní uživatel
634 příspěvků
2. 4. 2013   #20
-
0
-

#18 sitemap
To jak přesně se ti chová ten nefunkční skript jsi teda nikde neuvedl. Jestli v něm máš právě a jen to, co jsi sem postnul, tak to pochopitelně nefunguje.

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.216.–
sitemap
~ Anonymní uživatel
37 příspěvků
3. 4. 2013   #21
-
0
-

Mám hotovej celej update jak jsem ho chtěl mít. Na moje potřeby až moc dobrej, ale lepší více než méně. Chci se zeptat jestli nemá někdo náladu odladit chyby co dělá asi každý začátečník. Vše jsem opsal a dal si záležet aby to bylo přesně (trvalo mi to dva dny). 

Vypisovat všechny chyby by bylo na dlouho. Vypisování by mi nevadilo už jsem pro to udělal daleko víc, ale jedna chyba by se řešila celej den a chyb je tam celkem 14.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.205.–
JardaJirava0
Stálý člen
3. 4. 2013   #22
-
0
-

Ahoj,

a co konkrétně potřebuješ? Jak máme my zjistit, jaké tam máš chyby?

Pěkný den,

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.78.85.–
MCAD, MCPD
http://jirava.net/blog
http://xaml.cz - Magazín moderních technologií založených na XAML
sitemap
~ Anonymní uživatel
37 příspěvků
3. 4. 2013   #23
-
0
-

Pošlu kody na maila. Potřebuju to jen odladit (spíš vyladit). Pro zkušeného programátora to bude hračka. Pro mě to je jako by vesničana převezli v noci do Prahy a řekli mu at jede metrem na Smíchov.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.205.–
JardaJirava0
Stálý člen
3. 4. 2013   #24
-
0
-

Pokud to půjde, tak se na to zkusím podívat. Email mám v profilu.

Pěkný den,

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.78.85.–
MCAD, MCPD
http://jirava.net/blog
http://xaml.cz - Magazín moderních technologií založených na XAML
sitemap
~ Anonymní uživatel
37 příspěvků
3. 4. 2013   #25
-
0
-

Děkuju Vám moc, že se chcete podívat a případně vyřešit problém. Mail i s přílohou jsem již odeslal.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.205.–
sitemap
~ Anonymní uživatel
37 příspěvků
4. 4. 2013   #26
-
0
-

Už jsem ze všeho unavený. Nevíte někdo prosím kde je updater ke stažení? Myslím tím otevřený kod, který by se dal hodit do souboru k mému. Vážně mě už všechny manuály drtí. Už 4 dny jsem pořádně nespal a výsledek je 0.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.205.–
sitemap
~ Anonymní uživatel
37 příspěvků
4. 4. 2013   #27
-
0
-

Už asi všichni spíte, tak ještě chvilku budu hledat a pak půjdu taky. Není možný, že nikde neni nic co by fungovalo. Malé varování: dva dny mi trvalo aby sem opsal videonávod. Když píšu dva dny, tak tim myslim i večer. Spal jsem i jen 3hodiny aby jsem to dokončil. Po skončení s chybama se tady zobrazila moc dobrá duše a chyby odstranila. Updater nefunguje a nikdy fungovat nebude. Hlavně, že programátor je na youtube dulezitej.

Zavěr: videonávody jsou dobry akorat tak pro truhláře :-) Omlouvám se, ale jsem unavenej, zoufalej, naštvanej a potřebuju si ulevit.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.205.–
sitemap
~ Anonymní uživatel
37 příspěvků
4. 4. 2013   #28
-
0
-

Příjemné ráno,

vážně nikdo nevíte o nějaký funkční šabloně pro upload?

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.205.–
JardaJirava0
Stálý člen
4. 4. 2013   #29
-
0
-

Ahoj,

a skutečně nechceš zkusit použít ClickOnce? Nasazeni a update aplikace velice jednoduše. Zkusím kdyžtak napsat nějaký návod na blog.

Pěkný den,

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.78.85.–
MCAD, MCPD
http://jirava.net/blog
http://xaml.cz - Magazín moderních technologií založených na XAML
sitemap
~ Anonymní uživatel
37 příspěvků
4. 4. 2013   #30
-
0
-

Je zase vy? Jsem upřímně moc rád, že píšete. Nevím zd jsem Vám poděkoval, ale moc jste mi pomohl. Sice program nefunguje, ale to je má chyba a vy jste perfektně i když jste vůbec nemusel mi ty chyby opravil a za to jsem Vám moc vděčný. Víte já s programováním začínám a jak jste si mohl všimnout, tak můj program je víc jak začátečnický. Proto tolik usiluju o kvalitní update. Když se program rozjede ( má veliký potenciál ) ne tedy program samotný, ale ten obsah, který bude pro lidi v programu uveřejněn.

Časem bude tedy potřeba aby nějaký ostřílený programátor vytvořil kvalitně celej program a proto se tolik snažim. Prozatím to dělám já protože jsem do toho přítelkyni natlačil a slíbil, že jí to udělám.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.205.–
sitemap
~ Anonymní uživatel
37 příspěvků
4. 4. 2013   #31
-
0
-

Já jen nechápu proč ten update nefunguje. Dělal jsem to podle videa a dotyčnýmu to fungovalo. Pořád se vracím na ten videomanuál a snažím se najít kde jsem udělal chybu. Včerejší den pro mě byl velkou úlevou. Ta skončila, když jsem zjistil, že oprava chyb nestačí. Vím, že validní kod je jedna věc a funkčnost druhá, ale byl jsem přesvědčen, že jsem to opsal přesně. On ten návod je taky trošku chaos. V jednom návodě má například v xml nějaký parametr a v druhým ho uvádí jinak.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.205.–
sitemap
~ Anonymní uživatel
37 příspěvků
4. 4. 2013   #32
-
0
-

Lidi, neříkejte že nikdo nevíte o nějaké funkční dobré šabloně na update programu. Já už nevím, ale snad když poprosím, tak se někdo najde :-)

Prosím, prosím, moc prosím. Zoufalejšího člověka najdete snad už jen v Africe.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.205.–
sitemap
~ Anonymní uživatel
37 příspěvků
4. 4. 2013   #33
-
0
-

Update je nejdůležitější část každého programu, tak není možné aby nikdo nevěděl o nějaký dobrý a funkční šabloně. Málo jsem poprosil nebo tahle diskuse je o samomluvě? Dva týdny nepřetržitě se to snažím udělat a zaseknu se na hloupém update? Měl jsem pocit, že tyhle stránky jsou zaměřeny pro lidi co se chtějí podělit o své znalosti. pokud si tu píšu sám se sebou, tak si můžu psát rovnou do textáku.

Omlouvám se, ale jsem nevyspalej, naštvanej a zoufalej. Copak se vážně nikdo nechce podělit? Nejsem jedinej komu by to pomohlo!

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.205.–
JardaJirava0
Stálý člen
4. 4. 2013   #34
-
0
-

Ahoj,

zkusím popsat, co ti v programu schází a na co ještě narazíš (snad tě tím neodradím od dalšího zkoumání), spíše chci naznačit, proč nevymýšlet vlastní řešení a spolehnout se na něco odzkoušeného (ClickOnce).

Pokud se ti podaří napojit se na server a tam si stáhnout novou assembly, tak budeš muset řešit inplace update u sebe. Jestliže to budeš dělat z běžícího programu a ten samý program bude nahraný, tak se ti nepodaří tuto knihovnu nahradit. Budeš muset udělat restart a pomocí jiného programu ty knihovny nahradit.

U Update, který píšeš ty není dořešena aktualizace více knihoven a budeš si to muset ještě dopsat (opět se dostáváš do stejné situace jako před chvílí.

Tudíž jaké jsou možnosti vedle použití ClickOnce. Vytvořit program, který bude umět aktualizaci a tvůj program. Spouštíš hlavní aplikaci, která si zjistí zda neexistuje nová verze, v případě že ano, spustí updater a sama se ukončí. Updater samotný stáhne aktualizaci a nahradí knihovny hlavní aplikace a poté spustí hlavní aplikaci a sám sebe ukončí. Ostatně, obdobně je řešen také ClickOnce, když už o něm byla řeč :)

Pěkný den,

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.78.85.–
MCAD, MCPD
http://jirava.net/blog
http://xaml.cz - Magazín moderních technologií založených na XAML
sitemap
~ Anonymní uživatel
37 příspěvků
4. 4. 2013   #35
-
0
-

Ten manuál co jsem to podle toho psal byl docela podrobný a jemu to fungovalo. Jaké knihovny? Já už nechci žít.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.205.–
sitemap
~ Anonymní uživatel
37 příspěvků
4. 4. 2013   #36
-
0
-

Asi máte pravdu, že pro můj účel bude vyhovovat clickonce. Nakonec, když se to rozjede, tak zaplacený programátor udělá i update. Tak proč se tím vlastně trápit :-)

Ještě před chvílí jsem chtěl skočit, ale uvědomil jsem si, že to moc řešim. Jestli Vaše nabídka k návodu pro clickonce ještě platí, tak moc rád to podle návodu udělám.

Moc Vám děkuju

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.205.–
m4r100
Návštěvník
4. 4. 2013   #37
-
0
-

#35 sitemap
Zdravim,

poslete mi Vas projekt na mail, zkusim Vam poradit. Update jsem delal pred nedavnem, mam ho jeste cerstve v hlave.

Jak psal vyse JardaJirava, nevyhnete se nutnosti vytvorit druhy specialni program jenom pro update.

Mario

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:801:235::2e...–
sitemap
~ Anonymní uživatel
37 příspěvků
4. 4. 2013   #38
-
0
-

#37 m4r10
Přišel Vám mail se souborem? Odešlu ještě pro jistotu znova.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.205.–
sitemap
~ Anonymní uživatel
37 příspěvků
6. 4. 2013   #39
-
0
-

Tak ted už vše mám jen progress bar tam není a to vypadá nehezky. Je tady někdo kdo mi stím pomůže? Hledál jsem na internetu a vše je nepřehledný. C# začínám, tak je pro mě nepřehledný vše.

Děkuju

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.205.–
sitemap
~ Anonymní uživatel
37 příspěvků
6. 4. 2013   #40
-
0
-

Mám pocit, že se má napojit na tohle:

        readonly BackgroundWorker updateWorker;

        public UpdateProramu()
        {
            InitializeComponent();
            this.updateWorker = new BackgroundWorker { WorkerReportsProgress = true };
            this.updateWorker.DoWork += DoUpdate;
            this.updateWorker.ProgressChanged += UpdateProgressChanged;
            this.updateWorker.RunWorkerCompleted += UpdateFinished;
        }
Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.205.–
sitemap
~ Anonymní uživatel
37 příspěvků
6. 4. 2013   #41
-
0
-

Koukám, že ani víkend nebudu mít klidný. Vážně nikdo kdo by mi chtěl pomoct?

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.205.–
sitemap
~ Anonymní uživatel
37 příspěvků
6. 4. 2013   #42
-
0
-

Seru na to! Mám posranej další víkend a výsledek nula. Nevím proc se stim tolik seru, když to stejne za pár měsíců budu dávat jako zakázku. Díky všem a přeju lepší víkend než jsem měl já

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.205.–
JardaJirava0
Stálý člen
6. 4. 2013   #43
-
0
-

Ahoj,

  Pokud už jsi vložil ProgressBar na formulář, tak bych to udělal takhle. V obsluze události backgroundworkeru ProgressChanged ti přijde hodnota, ta je v původním mém řešení předávána jako přírůstek, takže by bylo vhodnější to předat jako procentní podíl (aktuálně staženo/celková velikost) * 100.

  Takto získanou hodnotu pak přiřadíš do vlastnosti Value toho progressbaru. Ve vlastnostech toho progressbaru budes muset změnit vlastnost Step na hodnotu 1 a ponecháš vlastnosti Minimum (0) a Maximum (100). Ostatní vlastnosti zůstanou ve výchozím nastavení.

  Pěkný den,

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.30.–
MCAD, MCPD
http://jirava.net/blog
http://xaml.cz - Magazín moderních technologií založených na XAML
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 68 hostů

Podobná vlákna

Update tabulky — založil Pebble

Příkaz UPDATE — založil Pavelv

Update se servru — založil Borisek

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý