Session vs. Query do DB – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Session vs. Query do DB – PHP – Fórum – Programujte.comSession vs. Query do DB – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
2. 4. 2013   #1
-
0
-

Ahoj,

potreboval bych prosim poradit. Potrebuju si na serveru udelat nejaky "storage" pro moje serializovane objekty a premyslim co vyjde vyhodneji. Jestli dotaz do DB ci to vsechno davat do session.

   V pripade session bych nemusel vubec volat databazi ale nejsem si jisty jak to bude vypadat s vetsima objektama (nevim jak jsou session v php implementovany, jak dlouho trva cteni/zapis na disk atd...)

   V pripade DB si myslim ze pristup je celkem rychly ale musel by se delat pokazde pri nacteni stranky.

Nebo nevite o nejakych jinych variantach? Dekuji moc za odpovedi.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.122.223.–
Reklama
Reklama
ench0
Stálý člen
2. 4. 2013   #2
-
0
-

Rozhodně nejde obecně říct, co vyjde výhodněji - to záleží na využití. 

Session
tak k tomu bych se uchýlil ve chvíli, kdy jsou ty serializované objekty vázány na uživatele, ale není nutné je ukládat do DB. Rychlost čteni/zápis na disk je podle mě zanedbatelná (co není v RAM se beztak musí číst z disku).

File storage
Pokud se ta data neváží přímo na uživatele, tak bych to ukládal do souboru (např file_put_contents(); )

Databáze
Sem bych to dal pokud potřebuji s těmi objekty nějak dál manipulovat (třeba uchovat pro daného uživatele ale neomezovat to na session, apod)

Další moduly v php pro cache: APC, Memcache ... ale zase záleží na způsobu využití dat (do paměti si asi nebudu ukládat data pro každého uživatele, když třeba tato patří do DB, nebo do session....). Mám pocit, že tyto moduly standartně v php nejsou.
 

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.242.90.–
I programování je pudová záležitost. Buď to pude, nebo to nepude
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 36 hostů

Podobná vlákna

Okamžitá QUERY — založil Jetti

Query string — založil 3bit

Error: query was empty — založil Ilja

Pomoc s jednym query — založil dalaman

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý