Accordion v jQuery (jak zjistit index podle názvu v <h3>) – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Accordion v jQuery (jak zjistit index podle názvu v <h3>) – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comAccordion v jQuery (jak zjistit index podle názvu v <h3>) – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Lusk
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
2. 4. 2013   #1
-
0
-

Ahoj, začal jsem s jQuery a zasekl jsem se u menšího problému :(

mám accordion (rozbalovací menu/panely), kde mám 3 záložky a všechny mám zabalený (neaktivní) a potřeboval bych nějak rozbalit tu záložku, kde se text v <h3> shoduje s mim

např. mám tyto záložky v accordion

<h3>nadpis1</h3>
<div>obsah</div>

<h3>nadpis2</h3>
<div>obsah</div>

<h3>nadpis3</h3>
<div>obsah</div>


a když do URL zadán dotaz např. index.php?item=nadpis1 ,tak potřebuju, aby se mi záložka s <h3>nadpis1</h3> rozbalila

tohle bohužel nevim jak mám udělat, v php problém není, ale v tom accordion.. vim že má proměnnou action, ale to je na index záložky a ten právě nevim jak mám zjistit podle toho názvu z URL dotazu :(

díky :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Reklama
Reklama
Lusk
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
2. 4. 2013   #2
-
0
-

Tak už jsem to částečně vyřešil, ale vůbec nemůžu přijít, jak mám nastavit proměnnou do ty funkce.. mám toto

je to úryvek v PHP, ale jde o to, že ten řadek kde mám je nefunguje, tak ten zrovna potřebuju a javascript nechce sebrat hodnotu z proměnný a nechápu přoč :/

$item = 'bagr';

return '

<script>

    var itemName = "'.$item.'"; // funguje

    var index = $(\'#projects:contains(itemName)\').index(); // NE-funguje
    var index = $(\'#projects:contains("bagr")\').index(); // funguje
    $("#accordion").accordion("option", "active", index);

</script>
';
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Lusk
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
2. 4. 2013   #3
-
0
-

můžete mi prosím tohle opravit?

1) nechápu, proč to musím dělit 2x, abych získal index
2) u druhého accordion s H3 "bbb" tam dávám hodnotu z proměnný a to místo 1 vrací -0.5  (resp. -1 páč to nefunguje)

http://jsfiddle.net/2CqEK/6/

díky pokud se na to někdo podívá

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Lusk
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
2. 4. 2013   #4
-
0
-

už jsem to vyřešil :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 20 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý