Za kolko budete milionarom – Pascal – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Za kolko budete milionarom – Pascal – Fórum – Programujte.comZa kolko budete milionarom – Pascal – Fórum – Programujte.com

 

Maro
~ Anonymní uživatel
16 příspěvků
2. 4. 2013   #1
-
0
-

Napíšte program Milionár, ktorý z klávesnice načíta počiatočný vklad na účet v banke a úrok v percentách, ktorý banka poskytuje na ročné úročenie vkladov. Na obrazovku vypíše, koľko musí vkladateľ čakať, aby sa stal milionárom.

Vedel by mi niekto s týmto, PROSIM, pomoct? SOm zufaly...verim, že pre vás expertov to je max. 2min zalezistost...

dakujem:)

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.123.104.–
Kéfas0
Návštěvník
2. 4. 2013   #2
-
0
-

#1 Maro

Si robíš srandu?! 

S čím máš problém? Si analfabet?(Neuraz sa!)
Zapoj rozum! Myslíš si, že niekto za teba bude písať??
Posnaž sa a napíš sem zdroják, potom ti pomôžeme. 

Ak si začiatočník, tak to čo som vyššie napísal, neplatí pre teba.(možno...)  
Matematika zo základnej školy.
Hoci potrebuješ zákl. znalosti z Pascala(Cykly, premenné, dat. polia ...), nie je to také ťažké.

Ak si úplný začiatočník, tak sa nepúšťaj do hlbokej vody, dokým nevieš plávať.

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.239.56.–
Honzc0
Stálý člen
3. 4. 2013   #3
-
0
-

#1 Maro
program Milionar;

{$APPTYPE CONSOLE}

uses
  SysUtils;

var n: Integer;
    pv,p: Extended;
begin
  WriteLn;
  WriteLn(' ----------------- Milionar ------------------');
  WriteLn;
  Write(' Zadej pociatocny vklad (pv v eurech): '); //zadani pocatecniho vkladu
  ReadLn(pv);
  Write(' Zadej percento urocenia (p v percentach-pouze cislo): '); //zadani uroku
  ReadLn(p);
  WriteLn;
  n := Round(ln(1000000/pv)/ln(1+p/100)+0.5); //vypocet poctu roku, 0.5 pricteno aby se zaokrouhlovalo vzdy nahoru
  WriteLn(' Milionarem budem za ',n,' rokov');
  ReadLn;
end.

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.181.78.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý