Výpis popisu z databáze + přiřazení k title – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Výpis popisu z databáze + přiřazení k title – PHP – Fórum – Programujte.comVýpis popisu z databáze + přiřazení k title – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Forest
~ Anonymní uživatel
167 příspěvků
2. 4. 2013   #1
-
0
-

Zdravím, snažím se vypsat fotky a jejich z databáze a potom ten popis přiřadit k dané fotce.

Mám to takto:

require_once("pmdb.php");
$spojit = @mysql_connect($server, $username, $password) or die("Nepodařilo se připojit k MySQL !");
@mysql_select_db($dbname, $spojit) or die("Nepodařilo se připojit k databázi !");
@mysql_query("SET NAMES 'cp1250'") or die("Nepodarilo se nastavit jazykove rozhrani !");
$vypis_popisu = @mysql_query("SELECT * FROM fotky") or exit;
while($vpd = mysql_fetch_assoc($vypis_popisu))
{
$_POST["fotka"] = $vpd["fotka"];
$_POST["popis"] = $vpd["popis"];
}
@mysql_close($spojit);
$oe = @opendir("expozice/".$_GET["e"]."/miniatury") or exit;
echo "<table>";
echo "<tr>";
$pocet_fotek = 7;
while($fotky = readdir($oe))
{
$pocet_fotek--;
if($fotky == "." || $fotky == ".." || $fotky == "miniatury") continue;
$rozmery_obr = getimagesize("expozice/".$_GET["e"]."/miniatury/".$fotky."");
echo "<td><a class='vlightbox1' href='expozice/".$_GET["e"]."/".$fotky."' title='".$_POST["popis"]."'><img src='expozice/".$_GET["e"]."/miniatury/".$fotky."' width='".$rozmery_obr[0]."' height='".$rozmery_obr[1]."' alt='".$fotky."' /></a></td>";
if($pocet_fotek == 0)
{
$pocet_fotek = 7;
echo "</tr>";
echo "<tr>";
}
}
echo "</tr>";
echo "</table>";
closedir($oe);

Problém je, že mi to ke všem fotkám přiřadí popis poslední fotky v databázi. Co mám špatně? Děkuji.

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.62.230.–
Akimi Keita0
Návštěvník
2. 4. 2013   #2
-
0
-

Tak tohle je šílený kód. :D

Mno každopádně: možná jsem špatně pochopil, ale jestli správně, tak bych to udělal asi takto:

<?php
$query = mysql_query( "SELECT * FROM fotky" );

while( $fotka = mysql_fetch_array( $query ) )
{
	$rozmery = getimagesize( "cesta/" . $fotka['nazev'] . ".jpg" );
	echo "<img src=\"" . $fotka['nazev'] . "\" width=\"" . $rozmery[0] . "\" height=\"" . $rozmery[1] . "\" />";
	echo "<p>" . $fotka["popis"] . "</p>";
}

Samozřejmě si to musíš upravit tak jak potřebuješ, ale podstata vyplývá.

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.59.150.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 15 hostů

Podobná vlákna

Výpis z databáze — založil fix

Výpis z databáze — založil Lukáš

Výpis z databáze — založil Maros

Výpis z databáze — založil Twino

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý