Ukladani dat na jine servy – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Ukladani dat na jine servy – PHP – Fórum – Programujte.comUkladani dat na jine servy – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
lubík
~ Anonymní uživatel
16 příspěvků
2. 4. 2013   #1
-
0
-

Dobrý den potřebuji pomc s nastavenim serveru , mám databázi do které ukládám nějaké informace a ty chci zálohovat pro jistotu na nějaké dva servery které jsou ve firemní síti , server mám nastavený že smí komunikovat  s dommácí sítí a s doménami ve firemní síti, server mi běží na localhostu, pokud chci ukládat na místní disk c:\ zaloha1\ tak není problém ale pokud chci ukládat např. na sevrer L:\zaloha1\ tak mi to nahlásí "no such file or directory" pouze že umístění neexistuje (umístění určitě existuje), očekával bych spíše že mi to nahlásí že  nemám oprávnění zapisovat mimo oblast localhostu .předpokládám že je chyba někde v nastavení serveru, pravděpodobně v tom že server běží na localhostu .Server mi běží na win7 64bit používám complex web server2 předem dím za rady

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.94.–
Reklama
Reklama
Ericsko+3
Stálý člen
4. 4. 2013   #2
-
0
-

Pomohlo by, keby si nam ukazal kusok kodu, ktorym sa to snazis zapisat.

Pises do fora "php", tak predpokladam, ze sa o to pokusas nejakym php scriptom?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.34.–
lubík
~ Anonymní uživatel
16 příspěvků
4. 4. 2013   #3
-
0
-

Promiň máš pravdu ,je to php server, pouzivam complex web server 2.0.1 na win7 už jsem zkoušel přeinstalovat celý server , teď mám server na veřejné ip adrese ale ani tak nemohu zapisovat na vzdálené servery  ( L:\zaloha1\ ) ve scriptu chyba nebude protože na místní disk to zapisuje bez problému, jen na ten vzdálený server  L:\  to nefunguje, ve scriptu si nejdříve otevřu soubor ve kterém mám uložené cesty k serverům potom vytvořím soubor se zálohou a ten ukládám do toho serveru L:\  

  $otevri1=fopen('../../cesta1.php','r');   //v tomto souboru je uložena prvni cesta
         $zapis1=fread($otevri1,1000) ;
         $zavri1=fclose($otevri1);
            
         $vymaz_content2="";                      //v tomto souboru je uložena druha cesta
         $otevri2=fopen('../../cesta2.php','r');
         $zapis2=fread($otevri2,1000) ;
         $zavri2=fclose($otevri2); 
    
    
    
    
      $datum=date('j.n.Y.H.i.s');
      $nazev_souboru=$zapis1.'sesit_zaloha_'.$datum.'.csv';
      $nazev_souboru2=$zapis2.'sesit_zaloha_'.$datum.'.csv';
      $soubor=fopen($nazev_souboru, "w");
      $soubor2=fopen($nazev_souboru2, "w");
          if (file_exists($nazev_souboru)) {
                $soubor=fopen($nazev_souboru, "a+");
                $soubor2=fopen($nazev_souboru2, "a+");
                if($soubor && $soubor2 && $link && $db_selected){
                
                          
                          $sql=mysql_query("SELECT vykresy FROM rok2012");
                          while($row = mysql_fetch_array($sql))
                           {
                               
                               
                               $row['vykresy']=str_replace(" ","",$row['vykresy']); 
                                $zapis1111=fwrite($soubor, $row['vykresy']) ;
                                $zapis2222=fwrite($soubor2, $row['vykresy']) ;
                            }
Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.94.–
lubík
~ Anonymní uživatel
16 příspěvků
4. 4. 2013   #4
-
0
-

ještě mně napadlo jestli je možné na takový L:\ server zapisovat pomocí FTP ?????

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.94.–
Ericsko+3
Stálý člen
5. 4. 2013   #5
-
0
-

Co sa tyka zapisu cez SMB (windows share), niekedy je to loteria, nastavit to moze byt dost problem. Ak zapisujes subor ako uzivatel, ides pod inym uctom, ako to zapisuje webserver. Skus skontrolovat prava web uzivatela na ten zdielany folder.

Druha moznost je rozbehat ftp server a zapisovat to pomocou php ftp prikazov (http://php.net/…/ref.ftp.php)

Myslim, ze to vyriesis tymi pravami, ale keby nie, ftp by malo ist.

I ked si myslim, ze na zalohovanie je dobre vyuzit nejake standardne zalohovacie metody (rsync, windows backup a pod)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.34.–
lubík
~ Anonymní uživatel
16 příspěvků
6. 4. 2013   #6
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.94.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 62 hostů

Podobná vlákna

Ukladani dat — založil Earl Cash

Ukládání dat na disk — založil sh00ter

C# : Ukládání dat ve WForms — založil Hoffik

C# Ukladani dat do .ini — založil nevimjakejmeno

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý