Zobrazenie posledných 3 pridaných obrázkov – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Zobrazenie posledných 3 pridaných obrázkov – PHP – Fórum – Programujte.comZobrazenie posledných 3 pridaných obrázkov – PHP – Fórum – Programujte.com

 

PeterA
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
3. 4. 2013   #1
-
0
-

Zdravím Vás,

tak ako píšem v title potrebujem aby mi vypisovalo z DB posledné 3 pridané obrázky + popis k nim...

ďakujem za pomoc..

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.47.35.–
crazy
~ Moderátor
+10
Grafoman
3. 4. 2013   #2
-
0
-

#1 PeterA
DB předpokládám, že používáš mysql, tak SQL příkaz by mohl vypadat nějak takto

SELECT image_path, description FROM images ORDER BY date DESC LIMIT 3

vysledek ulozis do prom

while( $image = mysql_fetch_assoc($query) )
{
	echo "<img src=\"{$image['image_path']}\" alt=\"{$image['description']}\" />";
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.31.–
All you need is vision and time.
PeterA
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
11. 4. 2013   #3
-
0
-

<?php
include('../config.php');
$result = mysql_query("SELECT * FROM images ORDER BY date DESC LIMIT 3");
while($row = mysql_fetch_assoc($result))
{
echo '<div id="imagelist">';
echo '<p><img src="'.$row['image_location'].'"></p>';
echo '</div>';
}
?>

po zadaní tohoto kódu my vypisuje chybu : Warning: mysql_fetch_assoc() expects parameter 1 to be resource, boolean given in ..\logged\anovinky.php on line 52

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.211.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
11. 4. 2013   #4
-
0
-

:) jo, to jsou ty zkratky :)

$query = "SELECT * FROM images ORDER BY date DESC LIMIT 3";

echo "1".$query; // tady to musi vypsat spravne sql dotaz

$result = mysql_query($query) or die(mysql_error()); // tady to vypise chybu, pokud je query spatne

echo "2".$result; // tady to musi vypsat mysql resource. Ne false, Ne nic.

Pokud to vypise resource, tak je mozne pouzit mysql_fetch_assoc. Pokud ne, tak ti mysql vypise chybu. Pravdepodobne ve tve tabulce "image" neexistuje sloupec "date". mysql_query tudiz skonci jako false, coz je boolean, viz hlaska

expects parameter 1 to be resource, boolean given

pozaduje 1 parametr, typu resource, dostal ale parametr typu boolean

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.84.207.–
PeterA
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
11. 4. 2013   #5
-
0
-

v Mysql mám v tabulke stlpce image_date (tam je datetime) a potom image_location (umiestnenie obrazka)... tak prosim vas ako my vypadat spravny script na vypisanie 3 poslednych pridanych obrazkov?

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.211.–
Akimi Keita0
Návštěvník
11. 4. 2013   #6
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 86.59.150.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
12. 4. 2013   #7
-
0
-

proc jsi z phpmyadminu neudelal export struktury hned na zacatku? Nevim, jake mas sloupce v databazi. Ale predpokladame, ze si sql dotaz dokazes sam upravit. Coz jsi udelal. Takze ted mi neni jasne, ze bys neumel prepsat nazev sloupce? Zkusim preklad do cestiny toho prikazu

SELECT * FROM images ORDER BY date DESC LIMIT 3

VYBER vsechny sloupce Z TABULKY images A SERAD JE PODLE SLOUPCE date OD NEJVETSIHO PO NEJMENSI A VYPIS PRVNI 3 VYSLEDKY

Pokud tedy sloupec s datumem mas image_date, pak... Jeste si zkontroluj nazev tabulky, radeji. treba se taky nejmenuje images. (export struktury pres phpmyadmina dava nazev tabulky, seznam sloupcu s nazvy a typem, kodovani; proste vse potrebne pro vytvoreni tabulky do databaze a pro vytvoreni dotazu. Ve tvem popisu neni uveden nazev tabulky, proto se o tom zminuji)

SELECT * FROM images ORDER BY image_date DESC LIMIT 3

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.84.207.–
PeterA
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
12. 4. 2013   #8
-
0
-

Sql rozumiem... ja však potrebujem php kod ktory mi vypise na obrazkovku 3 posledne obrazky aby som ich mohol aj podla svojho designu prisposobit a dat do spravneho layotu..

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.115.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

Podobná vlákna

Vyber poslednych z 2 tabuliek — založil Anonymous

Nahlad obrázkov — založil Tomáš Lacko

Prehliadac obrazkov — založil martin.007

Upload obrázkov — založil Jakub

Stiahnutie obrázkov — založil Freeline

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý