Fopen() – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Fopen() – PHP – Fórum – Programujte.comFopen() – PHP – Fórum – Programujte.com

 

tomick
~ Anonymní uživatel
11 příspěvků
3. 4. 2013   #1
-
0
-

Ahoj,

vím že se vždy ptám na hovadiny, ale zase nevím kde mám chybu. Prohlížeč mi vypisuje Parse error: syntax error, unexpected T_LNUMBER, expecting ',' or ';' in /data/web/virtuals/31049/virtual/www/subdom/fileserver/test/fopen.php on line 13

<?php 
$soubor = 'chat.txt'; 
if (!File_Exists ($soubor)) { 
    exit("Někde se vysktla chyba"); 
} 
$close = fopen($soubor, 'r'); 
if ($close == false) { 
    exit("Někde se vysktla chyba"); 
} 
while (!feof ($close)) { 
    $radek = fgets($close, 4096); 
    list ($jmeno, $datum_cas, $text) = explode('/tg19/', $radek); 
    echo "<tr><td><b>$jmeno</b></td> <td rowspan="2">$text</td></tr><tr><td>$datum</td></tr>"; 
} 
fclose ($close); 
?>

Díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.0.–
Akimi Keita0
Návštěvník
3. 4. 2013   #2
-
0
-

 Chybu máš na tomhle řádku:

echo "<tr><td><b>$jmeno</b></td> <td rowspan="2">$text</td></tr><tr><td>$datum</td></tr>";

<td rowspan="2"> musíš escapovat: <td rowspan=\"2\">, jinak ti uvozovky ukončí řetězec.

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.59.150.–
crazy
~ Moderátor
+10
Grafoman
3. 4. 2013   #3
-
0
-

#1 tomick
 

 echo "<tr><td><b>$jmeno</b></td> <td rowspan=\"2\">$text</td></tr><tr><td>$datum</td></tr>"; 

musíš escapovat uvozovky

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.31.–
All you need is vision and time.
tomick0
Duch
3. 4. 2013   #4
-
0
-

a to udelám jak, myslim si dobre ze pred uvozovky mam dat lomitko?

Zasláno z mobilního telefonu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.0.–
Akimi Keita0
Návštěvník
3. 4. 2013   #5
-
0
-

#4 tomick
Ano, tam kde escapuješ, musíš dát zpětné lomítko:

echo "Já jsem \"řetězec\" v PHP";

Jinak by ty uvozovky ukončili řetězec, a text "řetězec" by bral jako PHP konstantu nepřipojenou tečkou.

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.59.150.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 10 hostů

Podobná vlákna

Fopen — založil lolik

Problémy s fopen — založil tomj

Problém se zápisem fopen — založil ProTom

Fopen - Kde je chyba?? — založil tomick

Fopen, problém s echo — založil tomick

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý