Šikmý vrh Javascipt – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Šikmý vrh Javascipt – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comŠikmý vrh Javascipt – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

Adam.B
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
4. 4. 2013   #1
-
0
-

Zdravim všechny

Jsem úplný amater a nikdy jsem nic neprogramoval a ve škole jsem dostal zadaní

takove je zadani

1) Webové aplikace ilustrující daný jev a umožňující uživateli zkoumat důsledky změn parametrů daných jevů. Vrhy těles

Nevíte nekdo co s tim ?

nemate to nekdo vypracovane doma ? nebo aspon neaky podrobny navod jak na to já nic nenašel a že jsem hledal dlouho

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.85.112.–
Kowalsky95
~ Anonymní uživatel
149 příspěvků
4. 4. 2013   #2
-
0
-

   

Počáteční rychlost: <input type="text" size="25" id="rychlost"><br>
Úhel: <input type="text" size="25" id="uhel"> (bez stupňů)<br>
<input type="button" value="Vypocti" onClick="vypocet();">
<script type="text/javascript">
function vypocet()
{
var rychlost=window.document.getElementById("rychlost").value;
var uhel=window.document.getElementById("uhel").value;
var rychlost_x=rychlost*Math.cos(uhel);
var rychlost_y=rychlost*Math.sin(uhel);
var doba=(2*rychlost_y)/9.81;
var vzdalenost=doba*rychlost_x;
var nej_vyska=(doba/2)*rychlost_y;
var vysledek="teleso poleti " + doba*100 + " sekund<br>";
vysledek += "dopadne ve vzdalenosti " + vzdalenost + " metru od pocatku<br>";
vysledek += "bude mit nejvyssi vysku " + nej_vyska + " ktere dosahne za " + (doba/2) + " sekund";
window.document.getElementById("vysledky").innerHTML=vysledek;
}
</script>
<div id="vysledky">
</div>

mělo by to být ono....nebral jsem v úvahu tření ani odpor. Snad mám dobře odvozené vzorce ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.114.–
Kowalsky950
Stálý člen
4. 4. 2013   #3
-
0
-

Pozn: nezaokrouhloval jsem hodnoty a mám chybu v prvním řádku výsledku, násobím dobu 100. To smaž.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.114.–
Kowalsky950
Stálý člen
5. 4. 2013   #4
-
0
-

Ještě jedna oprava:

var nej_vyska=((doba/2)*rychlost_y)-((doba/2)*(doba/2)*9.81*0.5);
Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.114.–
Adam.B
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
18. 4. 2013   #5
-
0
-

Děkuji za odpoved , ale potreboval bych tam zakomponovat uhel aby se dal zadat uhel a vyskočila by animaci jak predmet letí a presne do jake vzdalenosti

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.85.112.–
Adam.B
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
18. 4. 2013   #6
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 193.85.112.–
Kowalsky950
Stálý člen
19. 4. 2013   #7
-
0
-

Ta animace která tam je je udělaná ve flashi (teda jestli myslíme tu stejnou). Přes JS by to bylo o něco obtížnější, ale kdybys to zkombinoval s CSS tak by to šlo. Ale pochybuju ze se ti tu s tím bude chtět někdo patlat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.114.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Podobná vlákna

Prosím pomoc - šikmý vrh — založil Kharsh

SDL - šikmý pohyb? — založil vollf82

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý