Win32, malloc 10GB v 64bitovém OS – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Win32, malloc 10GB v 64bitovém OS – C / C++ – Fórum – Programujte.comWin32, malloc 10GB v 64bitovém OS – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Štěpán
~ Anonymní uživatel
126 příspěvků
5. 4. 2013   #1
-
0
-

Ahoj,

je možné, aby 32bitová aplikace alokovala třeba 10GB v 64bit OS s kvantem RAMek, nebo mě ten malloc prostě nepustí? Díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.48.–
Reklama
Reklama
Grungy0
Super člen
6. 4. 2013   #2
-
0
-

Na operačnom systéme v tomto prípade nezáleží, takže tých 10 giga z 32bitovej aplikácie určite nedostaneš.

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.123.100.–
Prvý náznak hlúposti, je pocit geniality.
vitamin+8
Grafoman
6. 4. 2013   #3
-
0
-

#1 Štěpán
32bit proces pouziva 32bit pointre ktore nedokazu adresovat 10GB priestor. Mozes aplikaciu rozdelit do viacerych procesov.

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.157.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
Grungy0
Super člen
6. 4. 2013   #4
-
0
-

Na čo vlastne potrebuješ 10GB alokovanej pamäti?

Vo väčšine prípadov to indikuje zlý návrh a skoro vždy sa to dá navrhnúť iným spôsobom.
I keď je pravda že som už videl aj riešenie s alokáciou 10GB pamäti na cash, no to bol naozaj stav núdze kvôli optimalizácii.
 

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.123.100.–
Prvý náznak hlúposti, je pocit geniality.
Štěpán
~ Anonymní uživatel
126 příspěvků
8. 4. 2013   #5
-
0
-

#4 Grungy
Nepotřebuju to nijak nutně ani urgentně, ale zrychlilo by mi to složitej výpočet a každé zrychlení dlouhých výpočtů se počítá  

Tady jsem konkrétně řešil jestli si můžu nějak pomoct při zrychlení paralelizace na 12 logických jádrech (6+6 hyperthreading). Výstupní tabulka výpočtu má 0.5GB a do té se zapisuje výstup z výpočtu na nezávislých prvcích obrovského pole, které paralelně projíždím. Problém je že podle Amdahlova zákona ztratím mnoho času zápisem do tohoto pole, kdy musím pro zápis pozastavit ostatní vlákna (nesmí zapisovat naráz). Zapisovat paralelně a doufat, že se nepotkají, je sice taky možnost, ale nic moc, dřív nebo pozděj by to prasklo  Takže by bylo fajn alokovat si 12 těchto tabulek, pak by paralelizace měla nulové ztráty a pak bych jen paralelně tyto tabulky posčítal do jedné výsledné, což by mělo také nulové ztráty. Můj dojem je, že by to byla rychlejší metoda, ale ještě nemám spočítané ani pořádně odhadnuté, jaké procento časové složitosti bude mít kritický neparalelizovatelný zápis, ale odhad je, že dosti vysoký, kdyby jen 10%, tak už bude výkonnostní nárust zajímavý a kdyby 25%-50%, tak je to hrůza, to těch 12 jader bude permanentně chrápat  

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.48.–
Grungy0
Super člen
8. 4. 2013   #6
-
0
-

Všetky detaily tvojho algoritmu nepoznám, ale z toho ako si popísal tvoj problém, tak sa mi zdá, že potrebuješ do toho poľa iba zapisovať a na samotný výpočet ho nepotrebuješ. Ak je to tak, tak by som to skôr rozvrhol tak, že by som nechal tie vlákna nech počítajú a keď by zistili nejaký ten výsledok tak by ho šupli do nejakej fronty. Z fronty by to vyberalo jedno osobitné vlákno ktoré by ti to do toho pola zapisovalo. Ak by sa použil nejaký kruhový buffer tak by to tie počítacie vlákna ani moc nemuselo brzdiť.

Nahlásit jako SPAM
IP: 158.193.83.–
Prvý náznak hlúposti, je pocit geniality.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 63 hostů

Podobná vlákna

Malloc retazec — založil Carmagedon

Call malloc — založil BigBear

Alokacia malloc - pad — založil Ludo

2d pole malloc vo funkcii — založil wrany

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý