Parametr u Stored Procedure – MS SQL – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Parametr u Stored Procedure – MS SQL – Fórum – Programujte.comParametr u Stored Procedure – MS SQL – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
5. 4. 2013   #1
-
0
-

Dobrý den,

potřebuju napsat proceduru, která se pokusí o přetypování sloupce, který zadávám jako parametr, procedura vypadá takto: 

ALTER PROCEDURE ZmenaTypuNaFloat 
@sloupec nvarchar(50)
AS
	BEGIN
	ALTER TABLE Original ALTER COLUMN [@sloupec] float
	
	IF(@@ERROR=0)
		PRINT 1 
	ELSE
		PRINT 0
END	
	

Výsledek je ten, že se mi vypíše chyba, že sloupec @sloupec v tabulce není. Poradí prosím někdo, v čem dělám chybu?

Pokud název sloupce napíšu natvrdo, procedura proběhne, ale pro změnu nic nevrátí. :D Vypíše se jen @RetunValue= 

Díky moc za každou radu 

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.199.–
Reklama
Reklama
RomanZ
~ Anonymní uživatel
244 příspěvků
5. 4. 2013   #2
-
0
-

Ahoj, cely ten prikaz pocinaje ALTER TABLE dej do stringu a spust ho pomoci execute.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.132.159.–
5. 4. 2013   #3
-
0
-

#2 RomanZ
Jak to myslíš? Proceduru mám uloženou na databázi a chci ji jen volat z C# aplikace v metodě.

  

        public bool ZmenaTypu(string sloupec)        {
            SqlCommand com = new SqlCommand("ZmenaTypuNaFloat", conn);
            com.CommandType = CommandType.StoredProcedure;
            com.Parameters.Add("@sloupec", SqlDbType.NVarChar).Value = sloupec;
            conn.Open();
            int navrat = int.Parse(com.ExecuteScalar().ToString());
            conn.Close();
            if (navrat == 1)
                return true;
            else
                return false;
        }

Zkusil jsem to přepsat na:

 public bool ZmenaTypu(string sloupec)
        {
            SqlCommand com = new SqlCommand("CREATE PROCEDURE Zmena AS BEGIN ALTER TABLE Original ALTER COLUMN "+sloupec+" float IF(@@ERROR=0) PRINT 1 ELSE PRINT 0 END", conn);
            conn.Open();
            int navrat = int.Parse(com.ExecuteScalar().ToString());
            conn.Close();
            if (navrat == 1)
                return true;
            else
                return false;
        }

Jenže pak mi to hlásí u řádku int navrat, že Object reference not set to an instance of an object.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.199.–
RomanZ
~ Anonymní uživatel
244 příspěvků
8. 4. 2013   #4
-
0
-

Měl jsem na mysli SQL příkaz EXECUTE, viz:

http://msdn.microsoft.com/…s188332.aspx

Podívej se na příklad C. Using EXECUTE 'tsql_string' with a variable

je tam řádek, který se podobá tomu, co potřebuješ:

EXECUTE ('ALTER INDEX ALL ON ' + @schemaname + '.' + @tablename + ' REBUILD;');


Myslel jsem to tedy tak, že ve své uložené proceduře máš

ALTER TABLE Original ALTER COLUMN [@sloupec] float

a tento řádek přepíšeš nějak takhle:
EXECUTE ('ALTER TABLE Original ALTER COLUMN ' + @sloupec + ' float');

a to by mělo stačit, aby Ti to fungovalo. Mnou navržená změna je jen na jednom řádku v uložené proceduře. Svůj C# kód nemusíš vůbec měnit.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.60.–
RomanZ
~ Anonymní uživatel
244 příspěvků
8. 4. 2013   #5
-
0
-

A pro vracení hodnoty z uložené procedury zkus používat RETURN, ne PRINT.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.60.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Podobná vlákna

Smycka ve stored procedure — založil VladislavK

Více výsledků stored procedury — založil Anonymní uživatel

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý