Detailní vysvětlení metody – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Detailní vysvětlení metody – Java – Fórum – Programujte.comDetailní vysvětlení metody – Java – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
ViliX64+1
Návštěvník
7. 4. 2013   #1
-
0
-

Zdravím, prosil bych o detailnější vysvětlení hlavičky hlavní metody: public static void main(String args[]),

Chápu trochu klíčové slovo: public, jenž značí, že obsah této metody je přístupný i od členů mimo tuto třídu (což je asi podstatné, pokud je to hlavní metoda, která je volána JVM.)
Dále je zde static jehož funkce mi vůbec není známa.
Void je předpokládám klíčové slovo pro to, že tato metoda nevrací žádnou hodnotu (když je to hlavní metoda, tak asi nemá kam vracet tu hodnotu)
Mainpravděpodobně značí, že se jedná o hlavní metodu, ovšem nevím, jakým jiným slovem se dá nahradit, aby to hlavní metoda nebyla.
Účel (String args[]) mi bohužel vůbec není známý.

Děkuji za každou odpověď.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.227.–
Vilém Zouhar
Reklama
Reklama
Řešení
Flowy0
Věrný člen
7. 4. 2013   #2
-
+1
-
Zajímavé
Vyřešeno Nejlepší odpověď

main tam musi byt pretoze jvm spusta triedu prave volanim tejto metody ... neskor ked sa dostanes ku zlozitejsim veciam tak uvidis ako je dolezite spravne meno ked hlavne eventy (v tomto pripade vznik triedy) riadi nadriadeny system (hlavne sa to pouziva pri grafickych prvkoch)

cez parameter args sa posielaju triede pripadne argumenty ... ked ju napr spustas cez cmd tak jednotlive parametre su prvky tohto pola

static a non static su veci objektovo orientovaneho programovania (ak mas prilezitost tak odporucam pockat kym sa k tomu dostanes) ... pri vytvarani objektu definujes ci to bude objekt len danej instancie (ked ho vytvaras cez new object tak ho vzdy musis volat cez odkaz ktory smeruje na ten dany objekt) v pripade ze je static tak kazda instancia ktora bude vytvorena na zaklade danej triedy (v ktorej sa nachadza dany static objekt - premenna alebo metoda) bude mat rovnaku hodnotu ... relativne dobre je to vysvetlene v oracle guide ... napr vyrabas bicykle (trieda bude Bicykel) ... potrebujes vediet kolko si ich vyrobil (static int sum = 0) a v konstruktore kazdeho bicykla (cize pri volani dalsiBicykel = new Bicykel) das sum++; ale kazdy bicykel moze mat ine mnozstvo prevodov (int prevodov = 5) ... pri zistovani mnozstva prevodov daneho bicykla zavolas dalsiBicykel.prevodov a ak chces vediet kolko ich mas tak zavolas Bicykel.sum (mozes to volat tiez ako dalsiBicykel.sum ale tu ti bude IDE davat warning pretoze dalsiBicykel nemusi existovat)

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.41.163.–
https://github.com/Flowy
ViliX64
~ Anonymní uživatel
54 příspěvků
7. 4. 2013   #3
-
0
-

Wow, moc děkuji za rozsáhlou odpověď. Většinu z toho teď asi chápu, moc děkuj:)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.227.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 32 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý