Ahoj, pokouším se přijít na to, jak mám nastavit síťové prvky, abych mohl z domácího počítače spustit veřejně dostupný webserver. Pro testovací účely mám síťovou strukturu jako na obrázku:
Pomocí IIS 7.5 mám na PC3 (Windows 8) spuštěn webserver. Pokud jsem v lokální síti, vše mi funguje bez problémů (nehledě zda je port 80 nebo 8080).
Nicméně výše zobrazená struktura simuluje přístup z vnějšku. PC3 je připojeno na PC2, kde jede connectify hotspot, nakonfigurovaný aby služba z ip 192.168.63.51 fungovala při tcp protokolu na portu 8080. V IIS je nakonfigurované bindování IP 192.168.63.51 a portu 8080. Ve firewallu mám otevřený port 8080 pro příchozí spojení. Ve chvíli, kdy na PC1 zadám do prohlížeče IP adresu PC2 s příslušným portem (10.0.0.1:8080), tak by se mi měl načíst web, jedoucí přes IIS.
To je však nestane. Hned po zadání adresy se v IIS konzoli napíše Failed to translate IP adress + hostname to site ID, stránka se však nadále načítá, po asi dvou minutách pak konzole vypíše, že požadavek proběhl bez problémů (HTTP 200, viz obrázek)
nicméně načítání na PC1 probíhá i nadále a nakonec se nenačte nic. V PC3 ve složce WebSite1 je pouze soubor index.html s jednoduchým kódem
<html>
hello world
</html>
máte nějaký nápad, v čem bych mohl mít chybu? nastavení sítě, nebo interní problém IIS? díky za rady