Generátor slov – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Generátor slov – Java – Fórum – Programujte.comGenerátor slov – Java – Fórum – Programujte.com

 

marek
~ Anonymní uživatel
521 příspěvků
7. 4. 2013   #1
-
0
-

zdravím

chcem vytvoriť generátor slov, ktorý bude generovať slová s rovnakým počtom samohlások a spoluhlások. zatiaľ mám toto

public class GeneratorMien {
        public char[]samohlasky = new char[]{'a','á','e','é','i','í','o','ó','u','ú','y','ý'};
        public char[]spoluhlasky = new char[]{'b','c','d','f','g','h','j','k','l','m','n','p','r','s','t','v','z'};
        public Random samo;
        public Random spolu;
        public Random word;
        public String slovo;
        
    public GeneratorMien(){
        Random samo = new Random();
        Random spolu = new Random();
        Random word = new Random();
        }
    public char generujSamohlasku(){
        int index = samohlasky.length;
        char samohlaska = samohlasky[samo.nextInt(index)];
        return samohlaska;
    }
    public char generujSpoluhlasku(){
        int index2 = spoluhlasky.length;
        char spoluhlaska = spoluhlasky[spolu.nextInt(index2)];
        return spoluhlaska;
        }
    public String generujSlovo(int pocetZnakov){
            for(int i=0;i<pocetZnakov;i++){
                char spoluhlaska = spoluhlasky[spolu.nextInt(i)];
                String pomocna1 = Character.toString(spoluhlaska);
                slovo +=pomocna1;
                char samohlaska = samohlasky[samo.nextInt(i)];
                String pomocna2 = Character.toString(samohlaska);
                slovo+=pomocna2;
            }
            return slovo;
        }

keď to spustím tak mi vypíše výnimku java.lang.NullPointerException. vie ma niekto poopraviť?

díky moc!

Nahlásit jako SPAM
IP: 158.193.83.–
Grungy0
Super člen
7. 4. 2013   #2
-
0
-

Pri tej výnimke ti určite napovie aj riadok v zdrojáku, tak tam by si mal začať.

Nahlásit jako SPAM
IP: 158.193.83.–
Prvý náznak hlúposti, je pocit geniality.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Podobná vlákna

UML generator — založil Sony123

Generator kodu — založil jožkuuuu

Jak na generátor ? — založil Zuben

Status generator — založil gledy

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý