Výpis ze souboru – Pascal – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Výpis ze souboru – Pascal – Fórum – Programujte.comVýpis ze souboru – Pascal – Fórum – Programujte.com

 

Jirka
~ Anonymní uživatel
305 příspěvků
7. 4. 2013   #1
-
0
-

Zdravím, chtěl bych požádat o radu. Mam kod na výpočet rovcni pomocí Cramerova pravidla. Čtení ze souboru. Vypíše mi to výsledek, ale já bych rád, aby mi to do pole vypsalo i zadaná čísla rovnice. Zkoušel jsem už mnoho způsobů, i nadefinovat pole matice a pak čísla vypsat, ale evypisovaly se po řádcích, ale pod sebou.

Děkuji za radu.

program Project;

{$APPTYPE CONSOLE}

uses
  SysUtils;

var
a1,a2,a3,b1,b2,b3,DetA,DetA1,DetA2:real;
f:text;

procedure Cramerovo_pravidlo(x1,x2,y1,y2:real;var
rovnice:real);
  begin
     rovnice:=x1*y2-x2*y1;
  end;

begin
  writeln('Vypocet soustavy linearnich rovnic pomoci Cramerova pravidla');
  writeln('************************************************************');
  writeln;
  assign(f,'zadani.txt');
  reset(f);
  readln(f,a1,a2,a3);
  readln(f,b1,b2,b3);
  Cramerovo_pravidlo(a1,a2,b1,b2,DetA);
  Cramerovo_pravidlo(a3,a2,b3,b2,DetA1);
  Cramerovo_pravidlo(a1,a3,b1,b3,DetA2);
  writeln('Vysledek');
  writeln('********');
  writeln;
  writeln('x=',DetA1/DetA:4:0);
  writeln('y=',DetA2/DetA:4:0);
  close(f);
  readln;
end.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.108.106.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
7. 4. 2013   #2
-
0
-

a vis co znamena to  -ln  na konci writeln?  zkratka pro  LiNe  (proste to co vypise writeln je na jednu radku) ... pokud das jen write, tak se na dalsi radek neskoci

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.92.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Jirka
~ Anonymní uživatel
305 příspěvků
7. 4. 2013   #3
-
0
-

tak tomu rozumím, jde mi spíš o to, kam napsat příkaz do kodu, aby mi to čísla vypsalo. Zda hned po otevření souboru nebo až po načtení proměnných a1až b2. a zda postačí, např write(f);, nebo se musi vse vzpisovat, jeste jsem to nikdy nedelal

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.108.106.–
Jirka
~ Anonymní uživatel
305 příspěvků
7. 4. 2013   #4
-
0
-

Díky, už to chodí.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.108.106.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Podobná vlákna

Vypis do souboru — založil Franceq

Výpis do souboru — založil Kotrfa

JTable vypis do souboru — založil roman.jaros

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý