Accept a neblokovací režim - vhodnost koncepce? – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Accept a neblokovací režim - vhodnost koncepce? – C / C++ – Fórum – Programujte.comAccept a neblokovací režim - vhodnost koncepce? – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
hlucheucho+10
Posthunter
8. 4. 2013   #1
-
0
-

Ahoj,

připravuji malý server jako součást měřícího systému. Bude pracovat jako služba pod Windows, klientů bude max několik desítek. Klienty chci rozdělit do 3 skupin podle jejich účelu v systému. Každá z těchto skupin by měla své vlákno a v něm by byli obsluhováni všichni klienti ze skupiny. Můj dotaz se týká připojování klientů. Zvažuji ho provádět v hlavním vlákně kde bude naslouchací soket pracovat v neblokovacím režimu. Nakolik je tato koncepce vhodná?

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
Reklama
Reklama
voty+1
Návštěvník
8. 4. 2013   #2
-
0
-

#1 hlucheucho
Proč v neblokovacím režimu? Co jiného bude ještě hlavní vlákno dělat?

IMHO je nejjednodušší mít v takovém případě vlákno, které pouze přijímá spojení a dle něčeho se rozhoduje, do které skupiny jej zařadí a celé to může jet nad sockety v blokovacím režimu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.239.71.–
Jednu rozbil a tu druhou ztratil.
hlucheucho+10
Posthunter
8. 4. 2013   #3
-
0
-

V hlavním vlákně běží vše, co pochází z VCL. VCL nabízí jednoduchý způsob jak vytvořit připojení k DB.  Kromě toho toto hlavní vlákno z pohledu Windows reprezentuje celou aplikaci/službu. Jeho zablokování znamená, že služba nebude reagovat na požadavky OS jako např. zastavení, resetování... Při malém vytížení hlavního vlákna a ještě menším vytížení "spojovatelky" se mi zdála být zajímavá myšlenka spojit je dohromady.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.95.60.–
hlucheucho+10
Posthunter
9. 4. 2013   #4
-
0
-

Očekávaná diskuze se nekoná    

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
voty+1
Návštěvník
9. 4. 2013   #5
-
0
-

Bohužel neznám VCL, takže se mohu mýlit, ale pokud obsluhuje nějaké další události od OS, tak nevím zda lze rozumně vyřešit to, aby zároveň čekal na tyto události OS a události od socketu. Ty neblokující sockety mě možná mylně evokovaly, že chcete čekat v nějaké smyčce a testovat socket, zda již něco nepřišlo a jinak provádět nějakou jinou činnost, což by bylo z hlediska návrhu nevhodné.

Jak jsem řekl, neznám VCL, takže bohužel žádnou konkrétní radu nemohu poskytnout.

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.239.71.–
Jednu rozbil a tu druhou ztratil.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 101 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý