JDBC No suitable driver found for... – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

JDBC No suitable driver found for... – Java – Fórum – Programujte.comJDBC No suitable driver found for... – Java – Fórum – Programujte.com

 

Stejky0
Newbie
8. 4. 2013   #1
-
0
-

Ahoj, mám projekt Java Swing. V projektu se připojuji k firebird databázi. Vše funguje jak má, když projekt spouštím v Netbeansech. Když ale spustím vygenerovaný JAR soubor, tak to hlásí chybu :

No suitable driver found for jdbc:firebirdsql:embedded:model/CDS

Od ráno hledám na googlu a zkouším všechny možné chyby a stále se to nepodařilo rozchodit.

Používám jaybird knihovnu, kterou mám v projektu importovanou (a knihovna tam opravdu je, rozbaloval jsem JAR soubor). Zároveň mám i embedded verzi databáze firebird naimportovanou (klienta i server). Driver registruju jako Class.forName("org.firebirdsql.jdbc.FBDriver");

Napadá někoho, kde může být chyba?

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.198.–
Jiri Prajzner
~ Anonymní uživatel
23 příspěvků
8. 4. 2013   #2
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.88.–
Stejky0
Newbie
8. 4. 2013   #3
-
0
-

#2 Jiri Prajzner
Nevím co z toho bych měl zkusit, ale ano, tohle jsem nastavoval ještě, když mi to vyhazovalo jiné chyby a sice, že nemůže najít knihovnu klienta apod. Ale mě to nemůže najít driver, takže tudy asi cesta nepovede

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.198.–
Stejky0
Newbie
8. 4. 2013   #4
-
0
-

Zkoušel jsem si vypsat, které ovladače jsou všechny připojené a není mi to vůbec jasné. V Netbeansech mi to píše dva:
sun.jdbc.odbc.JdbcOdbcDriver@5cb42b
org.firebirdsql.jdbc.FBDriver@44825de5

A když spustím JAR soubor tak jen:
sun.jdbc.odbc.JdbcOdbcDriver@5cb42b

Proč ten driver nenačte z JAR souboru a v Netbeans ano?

EDIT: Tak oprava, i v JAR souboru mi to vypíše správný ovladač, něco jsem zkoušel a zakomentoval jsem to. Takže ovladač tam je (dokonce 2x) a nejde to stále

DALŠÍ POZNÁMKA:

Zkoušel jsem toto:
Driver d = (Driver)Class.forName("org.firebirdsql.jdbc.FBDriver").newInstance();
boolean result = d.acceptsURL("jdbc:firebirdsql:embedded:model/CDS");

V Netbeansech mi to vypíše TRUE, že adresa je validní. V JAR souboru false

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.198.–
Jiri Prajzner
~ Anonymní uživatel
23 příspěvků
8. 4. 2013   #5
-
0
-

tak to ti asi nebezi ten server

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.88.–
Stejky0
Newbie
8. 4. 2013   #6
-
0
-

Pomohl tento článek:
http://www.willamaze.eu/2009/02/running-hsqldb-in-process-no-suitable-driver-found/

Připojování driveru jsem změnil takto a funguje:
Driver d = (Driver)Class.forName(JDBC_DRIVER).newInstance();
Properties p = new Properties();
p.setProperty("user", user);
p.setProperty("password", pass);
connection = d.connect(CONNECTION_LOCAL, p);

Akorát to teď vypisuje zase chyby při zpracování dotazů. A tato chyba se samozřejmě zase neprojevuje v netbeansech. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.198.–
Stejky0
Newbie
8. 4. 2013   #7
-
0
-

To už snad není možné... Nevyhazuje to teď sice žádnou chybu s driverem, ale když se připojím k DB podle postupu výše, tak mi metoda connect() vrátí NULL. V netbeansech není zase problém. Neví někdo, co ještě zkusit?

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.198.–
Flowy0
Věrný člen
8. 4. 2013   #8
-
0
-

pozri sa podrobne na funkcie netbeans a najdi tam nejaku automaticku funkciu ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.41.163.–
https://github.com/Flowy
Stejky0
Newbie
8. 4. 2013   #9
-
0
-

Vzpomněl jsem si, že mám nastavený v Netbeans VM options u projektu (-Djava.library.path="src/libs/"), takže proto mi to v Netbeans jede. Dal jsem to pryč a knihovny to nenašlo. Ale když jsem je nahral do root složky tak to šlo.

U JAR souboru jsem to udělal tak, že jsem jej rozbalil, nahral do něj ty soubory a zpět zabalil. Soubory jsem musel nahrát do složky, kde je main třída, protože když jsem to nahrál do rootu, tak to nebral. Ale výsledek je i tak stejný. Metoda connect() vrací NULL.

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.198.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

Podobná vlákna

JDBC driver pre MySQL — založil vlado0991

JDBC a JAVA — založil Lumpik

Eclipse / JDBC - začiaočník — založil tito100

JDBC Trace Facility — založil Pavel

G++ not found — založil Melamber777

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý