Win32 API - "Barevný EditBox" – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Win32 API - "Barevný EditBox" – C / C++ – Fórum – Programujte.comWin32 API - "Barevný EditBox" – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Hunty
~ Anonymní uživatel
48 příspěvků
8. 4. 2013   #1
-
0
-

Ahoj,
opět jsem tu a opět žádám o takovou menší radu. Dělám program, který čte log soubory (prostě textový soubory obsahující nejaký, pro můj program absolutně nepodstatný, zápisy). Cílem toho programu je takzvaně roztřídit zápisy podle uživatelem nastavených specifik. Všechno tohle zváldu, ale chtěl bych přidat takovou "třešničku na dort", a sice bravičky.

Pracuji ve Win32 API (MFC nemám rád, je pro mě prostě matoucí) a práci programu si představuji tak, že uživatel vybere soubor, ten se načtě do nějakého okna, které by vypadalo zhruba jako v Notepadu (EditBox). Chtěl bych ale nastavit barvu pro písmo, respektive pro každý řádek či slovo jinou barvu.

Jak bych mohl něčeho takového dosáhnout?

Děkuji moc
Hunty

PS: Používám Microsoft Visual Studio 2012

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.229.–
Reklama
Reklama
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
9. 4. 2013   #2
-
0
-

Buď si budeš vykreslovat text sám (třeba v tom editačním poli) nebo použij komponentu RichEdit, kde můžeš jednoduše obarvovat, tučnit apod. třeba každé písmenko.

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.75.135.–
Hunty
~ Anonymní uživatel
48 příspěvků
9. 4. 2013   #3
-
0
-

Nice! To je přesně to, co jsem potřeboval. Původně jsem si myslel, že všechny RichEdit jsou jen pro MFC.   
Každopádně, pro Win32 API můžu použít jen RichEdit 1.0?

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.229.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
10. 4. 2013   #4
-
0
-

V About RichEdit píšou, že aktuální verze je 4.1. Dostupné verze jsou 4 a v té tabulce (na té stránce) je napsáno, kterou knihovnu máš přes LoadLibrary načíst a jaké Window Class při vytvoření okna použít, aby si dostal tu verzi, kterou chceš. Ovšem na to, co chceš, myslím stačí i verze 1.0, ale ty asi budeš nakonec chtít víc, že?   

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.75.135.–
Hunty
~ Anonymní uživatel
48 příspěvků
10. 4. 2013   #5
-
0
-

Myslím, že mi ta první verze určitě vystačí, ptal jsem se spíše tak pro zajímavost. ;) Jinak děkuji.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.229.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 63 hostů

Podobná vlákna

Win32 API — založil survik1

Kniha o Win32 Api — založil petris123

Dialog ve Win32 API — založil david v.

CHECKBOX WIN32 API — založil Loli

Správy v Win32 API — založil Rišo Kakaš

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý