Přechod z 32bit na 64bit – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Přechod z 32bit na 64bit – C / C++ – Fórum – Programujte.comPřechod z 32bit na 64bit – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Štěpán
~ Anonymní uživatel
126 příspěvků
9. 4. 2013   #1
-
0
-

Ahoj,

tak už mi malloc vrací nuly, nemám 32GB RAMek, abych nemohl alokovat půl gigovou proměnnou  Kdybych byl minimalista, tak bych to asi ještě nějak šetrně poskládal, ale příjde mi to už zbytečný, víc zdrojů, víc možností i do budoucna, pořád počítat jestli si můžu alokovat 300MB pole pro odhazování nějakejch výsledků nebo ne mě nebaví.

Co všechno se v programu musí změnit, aby se ten kód rozjel? Funguje Win32 api, GDI a takový ty základní funkce jako WriteFile, LineTo, PlaySound, malloc, smyčka zpráv a tak, nebo se to musí psát už v něčem jiném? Změnu velikosti proměnných pro ukládání pod kontrolou (snad) mám, používám tam int32_t a podobné typy. Můžete jen ve stručnosti naznačit, v čem může vzniknout problém při přechodu na 64 bit a v čem spíš ne?  Zatím si instaluju SDK do VC++ 2010, nemá tam 64bit kompilátor ale co jsem četl, tak se to dá postahovat.

Díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.48.–
Reklama
Reklama
hoacin0
Newbie
9. 4. 2013   #2
-
0
-

   

Tak už to mám, dokonce se to tváří, že to funguje. Překvapilo mě, že sizeof (int) je pořád 4, je mi to teda jedno, ale myslel jsem, že bude 8  Jinak sizeof(void*) je 8, podle toho jsem usoudil, že to je v pořádku  

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.48.–
crazy
~ Moderátor
+10
Grafoman
9. 4. 2013   #3
-
0
-

#2 hoacin
toto je v pořádku... int bývá 4B i na 64b systémech... na 64b systémech jsou 8B adresy tzn. že sizeof(int*) bude 8

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.242.–
All you need is vision and time.
KIIV+42
God of flame
9. 4. 2013   #4
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 94 hostů

Podobná vlákna

W-7 32bit nebo W-7 64bit — založil Troja

Turbo Pascal v 32bit — založil Bajo

DEBIAN- 64bit — založil KOudiss

Eclipse 64bit — založil K283

FTD2XXNET.DLL 64bit — založil Karel

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý