DATUM - převedení – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

DATUM - převedení – Java – Fórum – Programujte.comDATUM - převedení – Java – Fórum – Programujte.com

 

Counter0
Newbie
9. 4. 2013   #1
-
0
-

Zdravím vás,

mohli by jste mi poradit s následujícím úkolem? Jen radu, chci si na to konečné pak po radě příjít sám :)

Vstup bude zadáno číselné datum a program vypíše na výstupu to datum ale vypsané slovem.

Díky..

S pozdravem

Counter :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 37.221.251.–
crazy
~ Moderátor
+10
Grafoman
9. 4. 2013   #2
-
+1
-
Zajímavé

#1 Counter
udělej si pole např.

String dny[31] = { "prvniho", "druheho", "tretiho", ... };
String mesice[12] = { "ledna", "unora", "brezna", ... };

a pak kdyz si naparsujes datum, tak nejak takto:

int den, mesic;

System.out.println(dny[den-1] + " " + mesice[mesic-1]);
Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.31.–
All you need is vision and time.
Counter0
Newbie
9. 4. 2013   #3
-
0
-

Dobře, díky super. 

Pokusim se to něják udělat a pak napíšu :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 37.221.251.–
Counter0
Newbie
10. 4. 2013   #4
-
0
-

#2 crazy

Já tam ještě mám mít vlastně číselně zadaný rok, ale to vůbec nevím jak provést, protože je blbost psát roky, to bych tu byl do Haleuja :D

#2 crazy

Ještě se chci zeptat to den -1 ukazuje do toho pole řetezců? nebo já nevím :) 

Co to je to parsování?

Nahlásit jako SPAM
IP: 37.221.251.–
Flowy0
Věrný člen
10. 4. 2013   #5
-
0
-

parsovanie je ze si zadane data prevedies do pouzitelneho tvaru (cize int)

den-1 ti dany int (cize poradie dna v mesiaci) precita z pola (-1 pretoze pole zacina na 0 a dni na 1)

roky si budes musiet naparsovat na tisicrocie storocie desatrocie a rok ... mozno sa trochu zabavis s padmi tych cisel ... odporucam pouzit pre vystup format() namiesto print()

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.41.163.–
https://github.com/Flowy
Counter0
Newbie
10. 4. 2013   #6
-
0
-

Čili to nemám šanci dát :D ale díky  

Nahlásit jako SPAM
IP: 37.221.251.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 9 hostů

Podobná vlákna

C#-Převedení do pole — založil Khubajsn

Prevedeni svg do jpg — založil Jan

Převedení SQL to Linq — založil Esk

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý