PHP - Insert – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

PHP - Insert – PHP – Fórum – Programujte.comPHP - Insert – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Akhbar
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
10. 4. 2013   #1
-
0
-

Dobrý den,

 momentálně řeším problém: php formulář by měl ukládat do SQL hodnoty, boužel nic se neuloží:
[code]
                  $databaze='download_manager';
                  $db= mysql_connect($host,$uzivatel,$heslo) or die('neda se pripojit');
                  mysql_select_db($databaze,$db) or die (mysql_error($db));
                  $dates=date('l jS \of F Y h:i:s A');
                  $ip= $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
                  $url= $_GET['url'];
                  echo $dates; echo "<br>";
                  echo $ip; echo "<br>";
                  echo $url;  echo "<br>";
                  mysql_query($con,"INSERT INTO log_access (URL,DATE,IP)
                  VALUES ($url, $dates,$ip)");

[/code]
Netušíte někdo kdy by mohl být problém ? Vše by mělo sedět.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.165.–
ench0
Stálý člen
10. 4. 2013   #2
-
0
-

z toho, co zde píšeš je těžké poznat, jakou má tabulka strukturu. Těžko tedy říct, jestli se ti tam neperou datové typy. Ale co mě tak na první pohled napadá je zkusit ty ukládané hodnoty obalit uvozovkami.

Další problém by mohl být s názvem sloupce DATE - to se možná pere s datovým typem. Dej to raději do zpětných uvozovek. 

mysql_query($con,"INSERT INTO `log_access` (`URL`,`DATE`,`IP`)
                  VALUES ('$url', '$dates', '$ip')");
Nahlásit jako SPAM
IP: 46.13.114.–
I programování je pudová záležitost. Buď to pude, nebo to nepude
Akhbar
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
10. 4. 2013   #3
-
0
-

Připojení
[code]
$dbhost  = 'localhost';
$dbname  = 'download_manager';
$dbuser  = 'root';
$dbpass  = 'xxx';

$dates=date('l jS \of F Y h:i:s A');
$ip= $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
$url= $_GET['url'];

$con = mysql_connect($dbhost, $dbuser, $dbpass);

if($con == FALSE)
{
    echo 'Cannot connect to database' . mysql_error();
}
else
{
    echo 'Connected to database';
}

mysql_select_db($dbname, $con);


$sql="INSERT INTO 'log_access' (ID,`URL`,`DATE`,`IP`)
VALUES (1,'$url','$dates','$ip')";

if (!mysql_query($sql, $con))
{
    die('Error: ' . mysql_error());

mysql_close($con) [/code]
Eror:
Error: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ''log_access' (ID,`URL`,`DATE`,`IP`) VALUES (1,'http://i.iinfo.cz/images/141/bez' at line 1

Struktura SQL:
-- phpMyAdmin SQL Dump
-- version 3.4.10.1deb1
-- http://www.phpmyadmin.net
--
-- Počítač: localhost
-- Vygenerováno: Stř 10. dub 2013, 13:52
-- Verze MySQL: 5.5.29
-- Verze PHP: 5.3.10-1ubuntu3.6

SET SQL_MODE="NO_AUTO_VALUE_ON_ZERO";
SET time_zone = "+00:00";


/*!40101 SET @OLD_CHARACTER_SET_CLIENT=@@CHARACTER_SET_CLIENT */;
/*!40101 SET @OLD_CHARACTER_SET_RESULTS=@@CHARACTER_SET_RESULTS */;
/*!40101 SET @OLD_COLLATION_CONNECTION=@@COLLATION_CONNECTION */;
/*!40101 SET NAMES utf8 */;

--
-- Databáze: `download_manager`
--

-- --------------------------------------------------------

--
-- Struktura tabulky `log_access`
--

CREATE TABLE IF NOT EXISTS `log_access` (
  `ID` int(255) unsigned NOT NULL AUTO_INCREMENT COMMENT 'ID',
  `URL` varchar(100) COLLATE utf8_czech_ci NOT NULL,
  `DATE` date NOT NULL,
  `IP` varchar(1000) COLLATE utf8_czech_ci NOT NULL,
  PRIMARY KEY (`ID`)
) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=utf8 COLLATE=utf8_czech_ci COMMENT='Download Manager' AUTO_INCREMENT=1 ;

/*!40101 SET CHARACTER_SET_CLIENT=@OLD_CHARACTER_SET_CLIENT */;
/*!40101 SET CHARACTER_SET_RESULTS=@OLD_CHARACTER_SET_RESULTS */;
/*!40101 SET COLLATION_CONNECTION=@OLD_COLLATION_CONNECTION */;


Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.165.–
ench0
Stálý člen
10. 4. 2013   #4
-
0
-

Myslím, že se mu nelíbí hodnota, kterou dáváš do sloupce DATE.

Podle kódu jde vidět, že tam chceš uložit aktuální čas. Použij tedy místo proměnné $dates funkci now() :

$sql="INSERT INTO 'log_access' (`URL`,`DATE`,`IP`)
VALUES ('$url', NOW(),'$ip')";

Pokud tam tu proměnnou $dates z nějakého důvodu musíš mít, tak uprav daný řádek na toto: 

$dates=date('Y-m-d');
Nahlásit jako SPAM
IP: 46.13.114.–
I programování je pudová záležitost. Buď to pude, nebo to nepude
Akhbar
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
10. 4. 2013   #5
-
0
-

Díky moc :) 

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.198.–
Akhbar
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
10. 4. 2013   #6
-
0
-

Tak boužel :/
You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ''log_access' (`URL`,`DATE`,`IP`) VALUES ('http://i.iinfo.cz/images/141/bezpecnos' at line 1

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.198.–
ench0
Stálý člen
10. 4. 2013   #7
-
0
-

 Promiň, nějak se nám tam vloudily špatné uvozovky u názvu tabulky. Musí u toho být zpětné, nebo žádné.

$sql="INSERT INTO `log_access` (`URL`,`DATE`,`IP`)
VALUES ('$url', NOW(),'$ip')";
Nahlásit jako SPAM
IP: 46.13.114.–
I programování je pudová záležitost. Buď to pude, nebo to nepude
Akhbar
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
10. 4. 2013   #8
-
0
-

Super, běhá jak vyšitý :) Díky moc
// A to jsem si myslel že PHP komunita je zaprděná :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.198.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 35 hostů

Podobná vlákna

.insert() — založil Josef Hornych

Insert do ms sql v c# — založil JannyM

Hromadný insert — založil Paja2

Podmíněný insert — založil hlucheucho

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý