STM32L-discovery - problém s I2C – Mikrokontroléry – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

STM32L-discovery - problém s I2C – Mikrokontroléry – Fórum – Programujte.comSTM32L-discovery - problém s I2C – Mikrokontroléry – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Mishella
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
11. 4. 2013   #1
-
0
-

Pracujem zrovna na rozbehaní I2C komunikácie môjho STM32L-discovery s teplotným senzorom LM75BD. Malo by ísť o jednoduché čítanie 2 bajtov zo senzoru. Program sa mi vždy zasekne v časti po odoslaní adresy senzoru na SDA pin. Neviete mi nikto poradiť? Vonkajšie pull-up rezistory mám zapojené (3k9).

Pripájam súbor main.c a I2C_tsensor.c

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.219.–
Reklama
Reklama
hlucheucho+10
Posthunter
11. 4. 2013   #2
-
0
-

podívej se na IIC paměťovým osciloskopem, zda slave dá ACK po přijetí adresy. Dále si zkontroluj, zda všechno posíláš tak jak to slave vyžaduje. Při čtení pak ACK dává Master na každý byte přijatých dat.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
yaqwsx+9
Posthunter
11. 4. 2013   #3
-
0
-

Pokud si dobře pamatuji, tak u STM32VL mají chybu v I2C a SPI periférii - mrkni na errata, jestli to není přímo tvůj případ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.36.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
Mishella
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
11. 4. 2013   #4
-
0
-

K osciloskopu sa dostanem az v skole buduci tyzden. Zaujimave ale je, ze ked si sama menim urovne pinov SDA a SCL a generujem si tak akoby na SCL hodiny a na SDA start, poziadavku o citanie dat a stop, senzor odpoveda a posiela data aj ACK ... 

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.219.–
hlucheucho+10
Posthunter
11. 4. 2013   #5
-
0
-

v tom případě buď errata jak napsal yaqwsx nebo něco špatně zapsuješ do registrů. V datasheetu je popsaný postup, v jakém pořadí a co nastavit. V errata bývá popsáno, jak postupovat při potlačení projevů chyby. Někdy tam žádný "workaround" není, ale to je vyjímečně. Máš správně nastavený GPIO?  Máš nastavený generátor hodin vč předděliče? Není taktování IIC pro periferii moc rychlé?

Zkus si na stránkách st.com k tomu procesoru najít application notes s ukázkou práce s IIC.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů

Podobná vlákna

MSP430 a I2C — založil Marek

I2C na Atmega32 — založil Deko

Avr jako i2c slave — založil David Skalka

Problém — založil Ma.ty

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý