C# SQL připojení k MDF souboru – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

C# SQL připojení k MDF souboru – .NET – Fórum – Programujte.comC# SQL připojení k MDF souboru – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Dejv
~ Anonymní uživatel
27 příspěvků
11. 4. 2013   #1
-
0
-

Když mám ve složce toto: muj_program.exe a databaze.mdf.

Jak mám v kódu nastavit připojení k databazi.mdf tak, aby když to budu chtít spustit na jiném PC, mi to neházelo chybu s tím že není nainstalován SQL server?

 mám to zatím takto:

SqlConnection conn = new SqlConnection(@"Data Source=DEJV-PC\SQLEXPRESS;Initial Catalog=databaze;Integrated Security=True");

a potřeboval bych to cca takto:

SqlConnection conn = new SqlConnection(@"D:\neco\databaze.mdf");

Prostě tak abych se mohl odkazovat přímo na ten soubor aniž bych potřeboval SQL server.

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.78.–
JardaJirava0
Stálý člen
11. 4. 2013   #2
-
0
-

Ahoj,

bohužel, SQL Server musí být vždy nainstalován a není možné se připojit k .mdf souboru bez běžícího SQL Serveru (případně nainstalované LocalDB varianty). Pokud chceš a požaduješ nějakou embeded databázi, tak se podívej na MS SQL Compact, u něj stačí mít pouze dll přítomné v adresáři aplikace, případně na MS Access, kde budeš potřebovat nainstalované potřebné Jet providery. Nebo využít nějaké jiné embeded databáze (SQLite, Firebird).

Pěkný den,

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.78.85.–
MCAD, MCPD
http://jirava.net/blog
http://xaml.cz - Magazín moderních technologií založených na XAML
Dejv
~ Anonymní uživatel
27 příspěvků
11. 4. 2013   #3
-
0
-

takže když si stáhnu MS SQL Compact nějakej ten dll a hodím ho do adresáře s programem a databází, tak mi to bude vždy fungovat na jakémkoliv PC ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.78.–
JardaJirava0
Stálý člen
11. 4. 2013   #4
-
0
-

Ahoj,

přesněji řečeno, bude to fungovat tam, kde rozběhneš MS .NET Framework.

Jen pozor na to, že compact verze má jiný formát souboru (.sdf).

Pěkný den,

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.78.85.–
MCAD, MCPD
http://jirava.net/blog
http://xaml.cz - Magazín moderních technologií založených na XAML
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

Podobná vlákna

Připojení do sql — založil tomj

C# připojení k sql — založil sitemap

Sql+php problem pri pripojeni — založil ujo_biker

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý