Jak připojit k novému oknu aplikace canvas – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Jak připojit k novému oknu aplikace canvas – .NET – Fórum – Programujte.comJak připojit k novému oknu aplikace canvas – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Kalgys0
Návštěvník
13. 4. 2013   #1
-
0
-

Ahoj, píšu WPF program v c#. Chci tam mýt postupně generované ovládací prvky, toto řeším pomocí "canvas". Jak mám připojit k novému oknu, které vznikne po stisknutí příslušného tlačítka, jeho vlastní canvas, na který budu házet prvky?

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.84.150.–
dude0
Newbie
13. 4. 2013   #2
-
0
-

#1 Kalgys
nechápu pořádně tvůj dotaz, ale jestli to dobře chápu, tak si vytvoř metodu která vrací Canvas, a ten si pak připoj na nové okno(Grid)

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.29.9.–
i love ellie goulding ♥
Kalgys0
Návštěvník
13. 4. 2013   #3
-
0
-

#2 dude
No, udělal jsem metodu, která po stisknutí tlačítka vytvoří nové WINDOW a nový CANVAS, to okno aktivuju a zobrazím, dále to vytváří sadu tlačítek, která se mají zobrazit na tom novém canvasu (v novém okně)

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.84.150.–
dude0
Newbie
13. 4. 2013   #4
-
0
-

#3 Kalgys
a co teda vlastně chceš?

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.29.9.–
i love ellie goulding ♥
Kalgys0
Návštěvník
13. 4. 2013   #5
-
0
-

#4 dude
Nějak udělat, aby ta tlačítka, která mají být v novém okně (jsou nasazená na tom CANVASu) byla vidět, což zatím nejsou.

Pro přehlednost sem dám kus kódu 

public void Single_Click(object sender, RoutedEventArgs e)
        {
            Window window2 = new Window();
            Canvas okno2 = new Canvas();        
            Button[,] pole = new Button[20, 20];
            window2.Activate();
            this.Hide();
            window2.Width = 600;
            window2.Height = 500;
            window2.Show();
            okno2.Width = 600;
            okno2.Height = 500;
            okno2.Background = Brushes.Orange;
            for (int i = 0; i < 20; i++)
            {
                for (int j = 0; j < 20; j++)
                {
                    Button pole1 = new Button();
                    pole1.Width = 20;
                    pole1.Height = 20;
                    pole1.Content = "";
                    pole1.Background = Brushes.White;
                    pole1.Click += pole_Click;                                        
                    pole[i, j] = pole1;
                    Canvas.SetLeft(pole[i,j], 20 + i * 20);
                    Canvas.SetTop(pole[i,j], 10+j*20);
                    okno2.Children.Add(pole[i,j]);
              }
          }
            this.Close();

        }

Chci spojit window2 a okno2. 

Ad.: jak udělat, aby na to pole tlačítek bylo možné přistupovat z ostatních metod

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.84.150.–
Evzen+2
Návštěvník
15. 4. 2013   #6
-
0
-

Ahoj,

osobně se mi moc nelíbí dávat ty prvky na Canvas, zkus vyzkoušet něco rozumnějšího, třeba grid.

Jinak když jsem si hrál s takovým "kreslítkem" rádoby PaintBrushem, tak při dynamickém kreslení na Canvas jsem musel mít nastaven Background na transparent.

Osobně nevím proč to bylo třeba, ale vzhledem k tomu, že jsem si s tím jen hrál, tak jsem se potom nepídil.

Zkus něco jako:

okno2.Background = Brushes.Transparent;

Kód jsem nezkoušel, ale třeba ti to pomůže. Jinak bych určitě preferoval Grid ;)

Evžen

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.183.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

Podobná vlákna

Vypnutí aplikace přes Canvas — založil hráč

Jak připojit php — založil selkir

Jak pripojit php — založil tribalcz

Jak připojit knihovny — založil nachos

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý