Databáze v Lazarusu – Delphi – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Databáze v Lazarusu – Delphi – Fórum – Programujte.comDatabáze v Lazarusu – Delphi – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Zbyněk
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
13. 4. 2013   #1
-
0
-

Zdravím vespolek!

Potřeboval bych vyrobit - nejlíp v Lazarusu - jednoduchou aplikaci, která bude zpracovávat poměrně malou hromádku dat: dvě až tři tabulky (v případě nouze si vystačím i s jednou), max 300 záznamů. Moje podmínka je, aby to byl autonomní program a nepotřeboval jsem k němu instalovat žádný další databázový stroj, v ideálním případě, aby se jednalo o jediný spustitelný soubor (vše potřebné slinkováno v jediném souboru).

Pro tento případ mi ze začátku jako dobrý nápad přišlo použití TDbf - ale velice záha jsem narazil na různé problémy, jako nefunkční pole typu lookup, pokud jsem jako lookup zdroj použil TMemDataset, následně mi došlo, že i řazení databáze jsem schopen dělat pouze podle jediného pole apod...

Moje prvotní otázka tedy zní - co mi poradíte za typ databáze, kterou bych mohl použít? Nejspokojenější bych byl, pokud by bylo reálné použít "něco", nad čím můžu používat SQL dotazy (stačí INSERT, DELETE, UPDATE a SELECT, max SELECT DISTINCT ve svých nejjednodušších podobách JOIN by bylo výhodou, ale obejdu se bez něj). Jediná podmínka je, aby se veškeré operace prováděly nad souborem a ne ve struktuře v paměti (což by jinak bylo naprosto dostačující) jednak pro případ pádu aplikace a druhák, že to s databází budu mít asi rychlej naprogramované a odladěné. Je mi jedno, v jakém vormátu budou data na disku uložené.

Díky za jakoukoili radu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.197.146.–
Reklama
Reklama
Grungy0
Super člen
13. 4. 2013   #2
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 188.123.100.–
Prvý náznak hlúposti, je pocit geniality.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 24 hostů

Podobná vlákna

Databaze — založil Kornin

Databáze — založil Gen

Databáze — založil Tomáš

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý