Rada ako vytvorti graficke rozhranie. – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama

Rada ako vytvorti graficke rozhranie. – C / C++ – Fórum – Programujte.comRada ako vytvorti graficke rozhranie. – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 
Hledat
Moderní platforma pro vytvoření vašeho nového webu – Wix.com.
Nyní už můžete mít web zdarma.
Vybavení pro Laser Game
Spuštěn Filmový magazín
Laser Game Brno

Poohlížíte se po nové práci? Delivery Manager neboli Agile Master
Bimak0
Duch
13. 4. 2013   #1
-
0
-

Dobrý deň,

Mám takýto problém. Vytvoril som si program v C++, všetko je v main-e. Nepoužívam žiadne triedy, ani funkcie.
Potrebujem z toho vytvoriť grafické rozhranie. Principiálne by to asi fungovalo takto:

1. bolo by tam okno kde zadám vstup (rozmery tabuľky), po zadávaní by sa uložili do mojích premenných v mojom c++ súbore (riadky, stĺpce). Tlačidlom Ďalej by vytvorila tabuľka na základe tých vstupu, do ktorej by som zadal hodnoty a tie by sa uložili do poľa v mojom súbore (tabuľky).

2. po zadávaní a stlačením Ďalej by sa vypísala tabuľka, ktorú som zadal v bode 1.

A chcem sa opýtať, či by ste nevedeli poradiť v čom tom mám naprogramovať. S grafickým rozhraním som ešte nerobil. Pozeral som na nete a našiel som nejaký Qt Creator, ale neviem ako mám prepojiť môj program s tým čo si tam navrhnem. Vopred za rady ďakujem.

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.18.68.–
crazy
~ Moderátor
+10
Grafoman
14. 4. 2013   #2
-
0
-

#1 Bimak
Grafické rozhraní v C++ se dá vytvořit mnoha způsoby. Buď můžeš použít API daného systému (třeba WinAPI na windows) nebo použít nějaký framework pro GUI (např. Qt, Gtk+ (pro C)/ Gtkmm (C++)).

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
All you need is vision and time.
Bimak0
Duch
14. 4. 2013   #3
-
0
-

#2 crazy
Skúšal som Qt Creator, vytvoril som si projekt a v Designer-y som si vytvoril návrh prvej strany kde zadávam riadky a stĺpce. Len neviem ako mám prepojiť svoj program s tým nývrhom, dal som si tam spin Box na zadávanie hodnoty a neviem ako mám dať, aby mi tú hodnotu dalo do môjho programu do premennej stĺpce.

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.18.68.–
šuldavulda
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
14. 4. 2013   #4
-
0
-

Doporučuji používt WxWidgets nebo C++/CLI, kde můžete využít i funkčnost .NET frameworku...  

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.61.239.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 58 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032019 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý