Rada ako vytvorti graficke rozhranie. – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Rada ako vytvorti graficke rozhranie. – C / C++ – Fórum – Programujte.comRada ako vytvorti graficke rozhranie. – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Bimak0
Duch
13. 4. 2013   #1
-
0
-

Dobrý deň,

Mám takýto problém. Vytvoril som si program v C++, všetko je v main-e. Nepoužívam žiadne triedy, ani funkcie.
Potrebujem z toho vytvoriť grafické rozhranie. Principiálne by to asi fungovalo takto:

1. bolo by tam okno kde zadám vstup (rozmery tabuľky), po zadávaní by sa uložili do mojích premenných v mojom c++ súbore (riadky, stĺpce). Tlačidlom Ďalej by vytvorila tabuľka na základe tých vstupu, do ktorej by som zadal hodnoty a tie by sa uložili do poľa v mojom súbore (tabuľky).

2. po zadávaní a stlačením Ďalej by sa vypísala tabuľka, ktorú som zadal v bode 1.

A chcem sa opýtať, či by ste nevedeli poradiť v čom tom mám naprogramovať. S grafickým rozhraním som ešte nerobil. Pozeral som na nete a našiel som nejaký Qt Creator, ale neviem ako mám prepojiť môj program s tým čo si tam navrhnem. Vopred za rady ďakujem.

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.18.68.–
Reklama
Reklama
crazy
~ Moderátor
+10
Grafoman
14. 4. 2013   #2
-
0
-

#1 Bimak
Grafické rozhraní v C++ se dá vytvořit mnoha způsoby. Buď můžeš použít API daného systému (třeba WinAPI na windows) nebo použít nějaký framework pro GUI (např. Qt, Gtk+ (pro C)/ Gtkmm (C++)).

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
All you need is vision and time.
Bimak0
Duch
14. 4. 2013   #3
-
0
-

#2 crazy
Skúšal som Qt Creator, vytvoril som si projekt a v Designer-y som si vytvoril návrh prvej strany kde zadávam riadky a stĺpce. Len neviem ako mám prepojiť svoj program s tým nývrhom, dal som si tam spin Box na zadávanie hodnoty a neviem ako mám dať, aby mi tú hodnotu dalo do môjho programu do premennej stĺpce.

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.18.68.–
šuldavulda
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
14. 4. 2013   #4
-
0
-

Doporučuji používt WxWidgets nebo C++/CLI, kde můžete využít i funkčnost .NET frameworku...  

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.61.239.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 227 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý