Grafické prostředí v ANSI C – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Grafické prostředí v ANSI C – C / C++ – Fórum – Programujte.comGrafické prostředí v ANSI C – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Redwolf
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
13. 4. 2013   #1
-
0
-

Ahoj,

nevíte jestli existuje nějaká obdoba QT Creatoru i pro čisté ANSI C?

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.62.224.–
Reklama
Reklama
crazy
~ Moderátor
+10
Grafoman
13. 4. 2013   #2
-
0
-

#1 Redwolf
proč bys nemohl v QtCreatoru psát v ANSI C?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
All you need is vision and time.
naromax
~ Redaktor
+1
Návštěvník
13. 4. 2013   #3
-
0
-

#2 crazy
Nechci do této diskuze moc míchat, protože C/C++ není tak úplně můj obor, ale co já vím, tak se v QT dělají GUI aplikace objektově a to by se v čistém céčku dělalo trochu špatně.

Na StackOverFlow jsem zjistil, že GTK+ by mohlo být něco pro Vás, ale musíte počítat s tím, že se mnohem více nadřete, než kdybyste programoval objektově v C++.

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.61.239.–
Pořádek je pro blbce, inteligent zvládá chaos.
crazy
~ Moderátor
+10
Grafoman
13. 4. 2013   #4
-
0
-

#3 naromax
Qt Creator je pouze IDE. Je trochu přizpůsobené pro programování Qt aplikací, ale ostatní se v tom dají vyvíjet také a to velice rychle a efektivně.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
All you need is vision and time.
naromax
~ Redaktor
+1
Návštěvník
13. 4. 2013   #5
-
0
-

#4 crazy
Aha, já měl na mysli ty knihovny, ale tazatel se ptal zjevně na prostředí. Takže se omlouvám za moji nepozornost. 

To, že jde v QT Createru vyvíjet i v C je jasné, jen jsem myslel, že již nebude ta možnost použití QT knihoven. Jak to tedy je ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.61.239.–
Pořádek je pro blbce, inteligent zvládá chaos.
crazy
~ Moderátor
+10
Grafoman
13. 4. 2013   #6
-
0
-

#5 naromax
Qt je framework pro C++ a Python (myslím, že zatím jen tyto dva), ale v Qt Creator jde psát i čisté C, jde pouze o to, jak si nastavíš prostředí.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
All you need is vision and time.
Redwolf
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
14. 4. 2013   #7
-
0
-

Děkuju moc za rady. Nevěděl jsem, že QT Creator podporuje i ANSI C. Každopádně jsem se nakonec rozhodl, že bude jednoduší, když využiji C++.

Pokouším se ale už dvě hodiny přeložit klasický "Hello Word" a zobrazuje se mi tato chybová hláška:

Cannot find file: C:\...\pokus.pro

Přitom výše uvedený soubor se v daném adresáři nachází. Nevíte, kde by mohl být problém?

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.62.224.–
Redwolf
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
14. 4. 2013   #8
-
0
-

Jo a bavím se o programu QT Creator 2.7.0 (v něm mi to při sestavování píše tu hlášku) :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.62.224.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 101 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý