Unity – Delphi – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Unity – Delphi – Fórum – Programujte.comUnity – Delphi – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Krtek1320
Newbie
14. 4. 2013   #1
-
0
-

Zdravím potřebuji vážně akutní pomoc... Mám v Delphi 7 vytvořit program na povrch a objem koule s tím že má být rozdělen do dvou unitů... můžete mi prosím napsat jak to naprogramovat ??? Díky 

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.30.–
Reklama
Reklama
JoDiK
~ Anonymní uživatel
981 příspěvků
14. 4. 2013   #2
-
0
-

#1 Krtek132
Vzhledem k typu zadání jde o typickou školní úlohu, takže jak to naprogramovat? Přesně tak, jak to po tobě žádá učitel. Podívej se do svých poznámek, nebo do výukových materiálů, které ti dal k dispozici, nebo si nějaký podobný příklad najdi na internetu...

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.233.–
Krtek1320
Newbie
14. 4. 2013   #3
-
0
-

#2 JoDiK
Jo o to jsem se snažil a protože jsem to nenašel... Tak jsem se obrátil sem mohl byste mi alespoň doporučit stránku kde tyto informace najdu ??? Díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.30.–
JoDiK
~ Anonymní uživatel
981 příspěvků
14. 4. 2013   #4
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.233.–
Krtek1320
Newbie
14. 4. 2013   #5
-
0
-

Prosím opravdu o vážnou pomoc !!! Mohl byste být někdo tak hodný a ten příklad mi naprogramovat... Jde o ukončení 4. ročníku.... JSem opravdu zoufalý prosím pomoc 

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.30.–
JoDiK
~ Anonymní uživatel
981 příspěvků
14. 4. 2013   #6
-
0
-

#5 Krtek132
Heleď, až budeš chtít pomoct zasadit strom, počít syna, nebo zajet nový auto, tak se s důvěrou obrať, jsem moc hodný a opravdu rád ti s tím taky pomůžu...

Když u tebe pomoct znamená udělat tvou práci za tebe...

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.233.–
Krtek1320
Newbie
14. 4. 2013   #7
-
0
-

Ano máš pravdu já jsem jen nervózní potřebuji poradit jak mám ten program rozdělit do dvou unitů, jaké k tomu potřebuji procedury 

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.30.–
JoDiK
~ Anonymní uživatel
981 příspěvků
14. 4. 2013   #8
-
0
-

#7 Krtek132
Především bys měl napsat přesné zadání slovo od slova, ne jen jak sis to z druhé ruky zapamatoval...

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.233.–
KIIV+42
God of flame
14. 4. 2013   #9
-
0
-

tak podle zadani budes mit asi unitu objemKoule a unitu obsahKoule ...  v kazdy jedna funkce, ktera to vypocita...

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.92.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Krtek1320
Newbie
14. 4. 2013   #10
-
0
-

#9 KIIV

Děkuji jenže ta funkce má volat jednu z druhé 

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.30.–
KIIV+42
God of flame
14. 4. 2013   #11
-
0
-

rekl si jen ze to ma byt rozdeleny do dvou unitu ....  zadny dalsi podrobnosti sem tu nezahlidl...

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.92.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Krtek1320
Newbie
14. 4. 2013   #12
-
0
-

#11 KIIV
já si teď uvědomil, že má ten unit volat unit 2 pokud to píšu dobře... a v prvním unitu by se mělo objevit uses právě ten unit 2 jenže když to tam napíšu a mám vytvořený unit 2 tak to nefunguje

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.30.–
Krtek1320
Newbie
14. 4. 2013   #13
-
0
-

#11 KIIV
Nezlob se odkud jsi z PRahy ???

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.30.–
JoDiK
~ Anonymní uživatel
981 příspěvků
14. 4. 2013   #14
-
0
-

#12 Krtek132
Heleď, jestli chceš opravdu pomoct, tak reaguj. Napiš opravdu přesné zadání a ukaž, co už máš hotový. Takhle se radí blbě...

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.233.–
Krtek1320
Newbie
14. 4. 2013   #15
-
0
-

Fajn mám mít objem a povrch koule rozdělený do dvou unitů... aby zde byli použity procedury... tak aby vlastně v unitu 2 byl ten vzorec na výpočet objemu a povrchu a v tom prvním asi jen odkaz na něj... A chceš poslat to co už mám hotové mailem ???

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.30.–
Krtek1320
Newbie
14. 4. 2013   #16
-
0
-

Mám vytvořen příklad, kde mám výpočet objemu koule a teď ho potřebuji rozdělit do dvou unitů... aby zde byli použity procedury... tak aby vlastně v unitu 2 byl ten vzorec na výpočet objemu a povrchu a v tom prvním asi jen odkaz na něj..

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.30.–
Krtek1320
Newbie
14. 4. 2013   #17
-
0
-

Může mi prosím někdo s tím programem pomoct ??? já už za sebe opravdu nevím   

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.30.–
Krtek1320
Newbie
14. 4. 2013   #18
-
0
-

Vážně prosím o pomoc.... Potřebuji tu práci odevzdat závisí na tom moje budoucnost... jen tento příklad může rozhodnout o tom jestli mě pustí učitel k maturitě.... Prosím o pomocnou ruku... Něco mám vytvořené jen nevím jak dále :((((

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.30.–
KIIV+42
God of flame
15. 4. 2013   #19
-
0
-

ja furt nechapu proc to rozdelovat na dve unity pokud nechtej unitu objem a unitu obsah...

todle by mel byt tvuj prvni dotaz na vyucujiciho, co tim mysli...

jinak doporucuju udelat unitu  obsahKoule a unitu objemKoule a uses se hodi do hlavniho programu... pokud to nebude co ucitel chtel, tak si s nim procist zadani a napadnout jakoukoliv nejasnost...

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
RomanZ
~ Anonymní uživatel
244 příspěvků
15. 4. 2013   #20
-
0
-

Taky mi není úplně jasné, na co se Krtek132 přesně ptá. Možná neví, jak se pracuje s unitami.

Jestli si dobře pamatuju: Vybereš v Delphi v menu New unit, vznikne nová prázdná unit a uložíš ji pod nějakým jménem (save as).  Není to úplně prázdný soubor, spíš je to taková připravená kostra, do které budeš psát svůj kód. No a potom vezmeš tu funkci / proceduru, kterou máš nyní v tom společném kódu a cut/paste s ní do té nové unity. Když nyní zkusíš program přeložit, bude Ti hlásit, že nezná tu funkci / proceduru. Aby ji zase znal, musíš mu říct, aby hledal i v té nové unitě, a toho se dosáhne přidáním jména nové unity do sekce USES v původním programu.

Je to hodně nahrubo napsáno, už jsem v tom dlouho nedělal, ale snad je z toho vidět, že to není nic těžkého. Prostě to zkus a když na Tebe vypadne nějaká chyba, tak ji sem opiš a někdo rád poradí. Jinak je to celé práce na pár minut, tak se toho přestaň štítit :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.60.–
JoDiK
~ Anonymní uživatel
981 příspěvků
15. 4. 2013   #21
-
0
-

#18 Krtek132
"Něco mám vytvořené jen nevím jak dále :(((("

Tak to co máš vytvořené zkopíruj sem!

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.236.–
JoDiK
~ Anonymní uživatel
981 příspěvků
15. 4. 2013   #22
-
0
-

#15 Krtek132
"v tom prvním asi jen odkaz na něj."

V programování není žádné "asi"

To jsi to zadání dostal jen tak ústně? Jako že tě učitel zastavil na chodbě a řekl ti "udělej tenhle program se dvěma unitami, jinak tě nepustím k maturitě"?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.236.–
Tomix nologin
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
16. 4. 2013   #23
-
0
-

Kopáči jsou taky třeba.

Zasláno z mobilního telefonu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.145.210.–
RomanZ
~ Anonymní uživatel
244 příspěvků
17. 4. 2013   #24
-
0
-

#23 Tomix nologin
To snad nebylo nutné. Přestože působí dotazy od Krtek123 zmateně, nepřipadá mi dobré se do něho navážet. Spíš by ho to chtělo navést tak, aby se uměl zeptat a vyjádřil, co potřebuje. I když je pravda, že to vyžaduje trpělivost, neb se mu to ani po jedenácti příspěvcích v tomto vlákně nepovedlo :)

Jde o to, že když mám já sám nějaký problém, se kterým si nevím rady, tak zkusím google. A často najdu vlákno v nějakém fóru, kde měl stejný problém někdo přede mnou. No a pak záleží mé štěstí na tom, jestli mu dobří lidé poradili a nebo jestli to po padesáti příspěvcích končí OT.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.60.–
KIIV+42
God of flame
17. 4. 2013   #25
-
0
-

#24 RomanZ
pripadne muze byt system architekt... requirementy byvaji casto velice podobneho razeni...

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
sentee0
Duch
3. 5. 2013   #26
-
0
-

#18 Krtek132
Zdarec, jen na rychlo pokud to budeš číst do Form1 si dej komponenty:

LabeledEdit (nebo Edit - podle toho to změň níže v kódu), Button, 2xLabel.
Pod implementation napiš: uses Unit2;

Do události Button1 poté zadej:
  Label1.Caption := 'Povrch: ' +  FormatFloat('0.00', Povrch(StrToFloat(LabeledEdit1.Text))) + ' cm2';
  Label2.Caption := 'Objem: ' + FormatFloat('0.00', Objem(StrToFloat(LabeledEdit1.Text))) + ' cm3';

předpokládám odkaz na funkce do Unit2, potom v menu: File->New->Unit-Delphi.

kód Unit2:

interface
  function Povrch(r: single): double;
  function Objem(r: single): double;
implementation
  const pi= 3.14159;

function Povrch(r: single): double;
begin
  result :=  4 * pi * sqr(r);
end;

function Objem(r: single): double;
begin
  result := (4 / 3) * pi * r * r * r;
end;

end.


a to je vše, mělo by to jet! jen na rychlo!

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.83.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů

Podobná vlákna

Unity — založil Kalgys

Unity 3D — založil Peter

Programátor v Unity 3D — založil Petr Fodor

Unity - Komerční hry? — založil Zak

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý