Porovnání charů – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Porovnání charů – C / C++ – Fórum – Programujte.comPorovnání charů – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Ivo
~ Anonymní uživatel
93 příspěvků
14. 4. 2013   #1
-
0
-

Ahoj, tak Mně tu máte zase :)

tentokrát je můj dotaz ještě primitivnější než minule :)

mám char m_JoinData[ClientID].HNAME ten obsahuje HOSTNAME clienta (char 256)

druhej char HNBan[99][256]

ALE:. teď je problém..

m_joindata.HNAME obsahuje KOMPLETNÍ host name.. třeba ip-1.2.3.4.net.upc.cz (příklad)

HNBAN[] obsahuje string ale ne celej.. obsahuje jen poslední část "net.upc.cz"

můj dotaz je snadnej.. jak zjistim jestli NĚKDE v m_JoinData[ClientID].HNAME je obsažené HNBAN[]?

tady je "vzorek" nefunkcniho kodu.. vim ze _stricmp bedokaze zjistit jestli je HNBan soucasti HNAME..

for(int X = 0; X < count; X++)
    {
     if(!_stricmp(m_JoinData[ClientID].HNAME, HNBan[X]))
     {
      fprintf(fh, "\HNAME %s HNBan[%d] %s\n",m_JoinData[ClientID].HNAME,X,HNBan[X]);
     }
    }

HNBan se natahuje z txt při zapnutí programu pomocí

FILE *xxx;
char Buffericek[256];
count=0;
xxx = fopen("HNBAN.txt", "rt");
if(xxx)
{
  while (fgets(Buffericek, 256, xxx) != NULL)
  {
   if(Buffericek[0]!='#')
   {
    if(strlen(Buffericek)>1)
    {
     sprintf(HNBan[count],"%s", Buffericek);
     count++;
    }
   }
  }
  fclose(xxx);
}

kdopak poradí? :)

děkujííí :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.45.50.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
14. 4. 2013   #2
-
0
-

co funkce strstr?

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.92.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
hlucheucho+10
Posthunter
14. 4. 2013   #3
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 188.95.60.–
Ivo
~ Anonymní uživatel
93 příspěvků
14. 4. 2013   #4
-
0
-

KIIV:

moc diky.. strstr funguje perfektne :)

nenapadlo mne to, myslel jsem ze to funguje jen kdyz porvnavam obsaz charu s plain textem, ale umi to porovnavat i dve promenne :)

dekuji :)

Jsem moc rad ze existuje neco jako pogramujte.com kde frajeri co to delaji treba prfesionalne pomahaji lamickam jako jsem ja.. nebejt tohle, tak uz jsem si davno hodil masli :) (pisu z mobilu, tak pardon ze tu nejsou hacky a carky, vim ze to tu nemate radi :)))

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.45.50.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 152 hostů

Podobná vlákna

Konstruktor z charu — založil Spectrik

Konstanta charu... — založil Maty

Automatická deklarace charů — založil Sprinter

Ukazatele na pole charů — založil garamond

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý