C++ s OpenGL - Nepřekládá (nekompiluje) – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

C++ s OpenGL - Nepřekládá (nekompiluje) – C / C++ – Fórum – Programujte.comC++ s OpenGL - Nepřekládá (nekompiluje) – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Aleš
~ Anonymní uživatel
102 příspěvků
18. 4. 2013   #1
-
0
-

čau,  toto mi píše překladač u CodeBlocks když dám build
 

aaa - Debug": The compiler's setup is invalid so Code::Blocks cannot find/run the compiler. Probably the toolchain path within the compiler options is not setup correctly?! Skipping...

co s tím?

#include<gl>
void onResize (int w, int h)
{
    glMatrixMode (GL_PORJECTION);
    glLoadIdentity ();
        glViewport (0,0,w,h);
    gluPerspective (45,(double)w / (double)h,1,100);
    glMatrixMode(GL_MODELVIEW);
}

void init() {
     glEnable(GL_DEPTH_TEST); // povolí se testování hloubky
     glClearColor(1.0,1.0,1.0,1.0); // nastaví se barva pozadí
     glEnable(GL_LIGHTING);// zapnou se svìtla
     glEnable(GL_LIGHT0); // zapne se svìtlo 0
}

void onDisplay(void){
     glClear(GL_COLOR_BUFFER_BIT | GL_DEPTH_BUFFER_BIT ); // vymaže se frame buffer a depth buffer, aby se do nìj mohlo zaèít znovu kreslit
     glLoadIdentity(); // modelview matice se nastaví na jednotkovou
     glTranslatef(0.0, 0.0, -4.0); // provede se posun
     glutSolidTeapot(1); // vykreslí se konvice (to je jeden ze tvarù, které má GLUT pøednastavené)
     glutSwapBuffers(); // prohodí se buffery (jeden se pošle na výstup a do druhého se zaène znovu vykreslovat).
}





int main(int argc, char ** argv)
{
    glutInit (&argc,argv);
    glutInitDisplayMode (GLUT_RGBA | GLUT_DEPTH | GLUT_DOUBLE);
    glutInitWindowSIZE (640,480);
    glutInitWindowPosition (10,10);
    glutCreateWindow ("Moje první glut okno");
    glutDisplayFung (onDisplay);
    glutIdeFunc (onDisplay);
    glut ReshapeFunc (onResize);

    init();
    glutMainLoop();
    return 0;
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 95.143.132.–
ingiraxo+15
Grafoman
18. 4. 2013   #2
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
Aleš
~ Anonymní uživatel
102 příspěvků
18. 4. 2013   #3
-
0
-

promin, nekoukal sem - v tu chvíli mě to nenapadlo...
 

Ale teď jiný problém - sice už to překládá ale i přes to, že v Minigw mam hlavičkové soubory open gl i v include to mam vložené - vše dle návodu dokonce i v system 32  mam dllky ... Přesto mi to píše následující:

 

D:\GLUT\GLUT_01.o:GLUT_01.cpp|| undefined reference to `__glutInitWithExit'|
D:\GLUT\GLUT_01.o:GLUT_01.cpp|| undefined reference to `__glutCreateWindowWithExit'|
D:\GLUT\GLUT_01.o:GLUT_01.cpp|| undefined reference to `__glutCreateMenuWithExit'|
D:\GLUT\GLUT_01.o:GLUT_01.cpp|| undefined reference to `_imp__glMatrixMode'|
D:\GLUT\GLUT_01.o:GLUT_01.cpp|| undefined reference to `_imp__glLoadIdentity'|
D:\GLUT\GLUT_01.o:GLUT_01.cpp|| undefined reference to `_imp__glViewport'|
D:\GLUT\GLUT_01.o:GLUT_01.cpp|| undefined reference to `_imp__gluPerspective'|
D:\GLUT\GLUT_01.o:GLUT_01.cpp|| undefined reference to `_imp__glMatrixMode'|
D:\GLUT\GLUT_01.o:GLUT_01.cpp|| undefined reference to `_imp__glEnable'|
D:\GLUT\GLUT_01.o:GLUT_01.cpp|| undefined reference to `_imp__glClearColor'|
D:\GLUT\GLUT_01.o:GLUT_01.cpp|| undefined reference to `_imp__glEnable'|
D:\GLUT\GLUT_01.o:GLUT_01.cpp|| undefined reference to `_imp__glEnable'|
D:\GLUT\GLUT_01.o:GLUT_01.cpp|| undefined reference to `_imp__glClear'|
D:\GLUT\GLUT_01.o:GLUT_01.cpp|| undefined reference to `_imp__glLoadIdentity'|
D:\GLUT\GLUT_01.o:GLUT_01.cpp|| undefined reference to `_imp__glTranslatef'|
D:\GLUT\GLUT_01.o:GLUT_01.cpp|| undefined reference to `glutSolidTeapot'|
D:\GLUT\GLUT_01.o:GLUT_01.cpp|| undefined reference to `glutSwapBuffers'|
D:\GLUT\GLUT_01.o:GLUT_01.cpp|| undefined reference to `glutInitDisplayMode'|
D:\GLUT\GLUT_01.o:GLUT_01.cpp|| undefined reference to `glutInitWindowSize'|
D:\GLUT\GLUT_01.o:GLUT_01.cpp|| undefined reference to `glutInitWindowPosition'|
D:\GLUT\GLUT_01.o:GLUT_01.cpp|| undefined reference to `glutDisplayFunc'|
D:\GLUT\GLUT_01.o:GLUT_01.cpp|| undefined reference to `glutIdleFunc'|
D:\GLUT\GLUT_01.o:GLUT_01.cpp|| undefined reference to|
D:\GLUT\GLUT_01.o:GLUT_01.cpp|| undefined reference to `glutMainLoop|
||=== Build finished: 24 errors, 0 warnings (0 minutes, 16 seconds) ===|

co teď s tím?

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.143.132.–
ingiraxo+15
Grafoman
18. 4. 2013   #4
-
0
-

máš přidaný linky na libky? 

#pragma comment(lib, "opengl32")
#pragma comment(lib, "glu32")

#include <gl/gl.h>
#include <gl/glu.h>
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
Aleš
~ Anonymní uživatel
102 příspěvků
19. 4. 2013   #5
-
0
-

#4 ingiraxo
přidával sem je v kompileru ...  v části linker sem to tam dával

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.250.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
19. 4. 2013   #6
-
0
-

#5 Aleš
a mas pridanej adresar, kde ty libky jsou?

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Aleš
~ Anonymní uživatel
102 příspěvků
19. 4. 2013   #7
-
0
-

#6 KIIV
Jsou v MiniGW v lib a hlavičkové soubory jsou v include - jelikož mam verzi portable je to v obou složkách
Jinak sem tam vložil ten kod od ingiraxo a taky nic ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.250.–
Aleš
~ Anonymní uživatel
102 příspěvků
20. 4. 2013   #8
-
0
-

vše jsem sem vkládal dle tohoto návodu ... a stejně mi to přeložit nejde

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.143.132.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 8 hostů

Podobná vlákna

Spring - Nepřekládá stránky — založil ingiraxo

C++, OpenGL, SDL /// C++, OpenGL — založil Kolemjdouci

OpenGL? — založil Lordest

VC a OpenGL — založil Alan

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý