Ošetřování chyb – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Ošetřování chyb – C / C++ – Fórum – Programujte.comOšetřování chyb – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
_Radek_
~ Anonymní uživatel
88 příspěvků
19. 4. 2013   #1
-
0
-

Zdravím,

měl bych takový dotaz, možná na nějaké profíky v programování, jak řešíte, nebo ostatní v týmu ošetřování chyb při volání všelijakých funkcí ?

Teda zajímá mě to, protože teď řeším jednu úlohu (jazyk C na Linuxu), kde je hromada volání semaforů, mám tam několik procesů atd...

Kdejaká funkce může nečekaně selhat z kdoví jakých příčin... Neměl jsem možnost vidět zdrojáky reálných projektů a tak by mě zajímalo, jestli je třeba ošetřovat vše, nebo jen například volání jen na začátku programu a pokud nedojde k chybě, uvažovat, že další volání již selhat nemůže...

Je mi totiž jasné, že například 100 řádkový kód po ošetření všech možných chyb u systémových volání, může být i 10x delší...

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.187.60.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
19. 4. 2013   #2
-
0
-

nastesti delam v C++ a tam se daj (a maj) vyuzit objekty pro tydle veci...

v C je to horsi... jedno ze zajimavych reseni sem videl zasobnik cleanup funkci (ten se naplnuje pri uspesnem zabrani nejakeho resource) a v pripade neuspechu se skoci pomoci goto na cleanup, ktery vybira ze zasobniku ty funkce na uvolneni (+ co se uvolnuje aby to bylo univerzalnejsi)  ...  ale tezko rict jak moc je to elegantni.. vesmes se supluje to co C++ proste umi :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.92.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
_Radek_
~ Anonymní uživatel
88 příspěvků
19. 4. 2013   #3
-
0
-

Jo tak objekty mi docela chybi :D

Momentalne taky pouzivam kod ve stylu zasobniku, ale porad se mi to zda celkem tezkopadne

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.187.60.–
KIIV+42
God of flame
19. 4. 2013   #4
-
0
-

no jeste teoreticky muzes pouzit neco jako:

int level=0;

if (alloc()) { level=1; }
if (level==1 && open(neco)) { level=2 }
if (level==2 ... )
if (level==n) {
  //do stuff
}
if (level>=n) { /*free resource n*/ }
if (level>=2) {  ...  }
if (level>=1) {  ...  }
if (level>=0) {  ...  }

ale nevim jestli to bude o moc lepsi...

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.152.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 110 hostů

Podobná vlákna

Obsluha chyb — založil Koudis

Vyvarování chyb v C — založil anonym

Oprava chyb — založil zdenek72

Php najdenie chyb — založil Martin

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý