Dobrý den,
mám tři dotazy a doufám že patří v zásadě sem.
Používal jsem jsme excel na správu kontaktů, webových adres, mailových adres a soundcloudových adres. Po permanentním přeskakování mezi excelem a chrome jsme přešel na google spreadsheet. Avšak chybí mi v spreadsheetu funkce vyhledávání duplikátů. Stále přidávám další a další kontakty na které narazím a při počtu kontaktů přes 2000, si nepamatuji, jaký kontakt jsem již přidal či ještě nepřidal. Existuje v spreadheetu funkce, která toto vyhledávala? připadně existuje na to nějaký script? každý list mám seřazený dle: sloupec B - webová adresa / sloupec C - mailová adresa / sloupec D - souncloudová adresa
Kdyby velkou náhodou todle někdo věděl. Na soundcloudu pravidelně sdílim svoje písníčky přímo lidem na jejich soundcloud, ale je to hodně klikání. Otevřu spreadsheet a postupně otevírám soundcloudové adresy co mám v seznamu / pak na každěm profilu zmáčknu "share track" / vyberu sdílet již nahraný track (nebo přimo upload z mého počítače) / vyberu jaký track z mé kolekce / vložim zpravu / potvrdím odeslání...
A závěrečná otázka se týká spíš obecně mailistu, jaký se používá postup na tvorbu mailistu normálně? nějaký speciální program?
děkuji za jakoukoliv odpověď
s pozdravem
baf.