C# Převod do binární soustavy pomocí cyklu – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

C# Převod do binární soustavy pomocí cyklu – C / C++ – Fórum – Programujte.comC# Převod do binární soustavy pomocí cyklu – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

michaela0
Duch
20. 4. 2013   #1
-
0
-

 Ahoj, potřebuji poradit s vytvořením programu na převod z dekadické do binární soustavy.
Zadání úkolu zní takto: Převeďte daný dekadický zápis přirozeného čísla z intervalu <0,1000> na binární pomocí cyklu.
Jsem úplný začátečník, tak mě prosím moc nenadávejte a nekritizujte :D Fakt jsem se snažila něco vytvořit.. Namísto jedniček a nul mi to napíše buďto jen nuly, nebo jen jedničky :D záleží na tom jaké zadám číslo. Udělá mi to jakoby jen ten první krok např.: 123%2 - to je jedna, tak mi to tam napíše 8 jedniček a už to dál nepokračuje :(

using System;
using System.Collections.Generic;
using System.ComponentModel;
using System.Data;
using System.Drawing;
using System.Linq;
using System.Text;
using System.Windows.Forms;

namespace WindowsFormsApplication1
{
    public partial class Form1 : Form
    {
        int[] pole = new int[8];
        int i;


        public Form1()
        {
            InitializeComponent();
        }

         

        private void btnPreved_Click(object sender, EventArgs e)
        {
            int  z, dec, podil;
            dec = Convert.ToInt32(txtDek.Text);

           

            for (i = 7; i >= 0; i=i+1) 
            {   
		z = dec % 2;
                pole[i] = z;

                txtBin.Text += pole[i] + Environment.NewLine;

            }
       }

        private void btnVymaž_Click(object sender, EventArgs e)
        {
           	txtBin.Text = null;
            	txtDek.Text = null;
        }

   


        }
Nahlásit jako SPAM
IP: 188.75.128.–
zlz
~ Anonymní uživatel
634 příspěvků
20. 4. 2013   #2
-
0
-

Počítáš pořád se stejnými hodnotami, tak dostáváš pořád stejný výsledek. Můžeš třeba tu zpracovanou část "odebírat":

z = dec % 2;
dec /= 2; // <--
...
Nahlásit jako SPAM
IP: 78.156.159.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý