Rozhodl jsem se, že se blíže seznámím s 8, no víceméně by mi i docela vyhovovaly, ale narazil jsem na zajímavý problém s jedním starším program, no starším, z roku 2009.
Problém je v tom, že aplikace nefunguje korektně, což jsem přisuzoval UAC. Zkusil jsem tedy aplikaci kompletně umístit mimo složku Program Files, respektive jsem jí nainstaloval na vedlejší disk a pro jistotu jsem v nastavení kompatibility zaškrtl pouštět program jako správce. Toto řešení, na 7 vždy postačující, se ale ukázalo jako neprůchodné a problém přetrval.
Přešel jsem tedy k radikálnějšímu kroku, vypnutí UAC v registru. Po restartu vše fungovalo, ale jen nějakou dobu. Po několika dnech je zde problém znova.
Exception Code: 0xC0000005
Exception Information: The thread tried to read from or write to a virtual address for which it does not have the appropriate access.
Opravdu mě nenapadá, kde může být problém. I kdyby program nějakým způsobem zkoušel zapisovat na systémový disk, tak vždyť je spouštěn s právy správce a navíc je UAC natvrdo vypnuté. Je snad v nových Windows ještě další "bezpečnostní" zlepšovák, který by mohl dělat problémy?