Řazení elementů pomocí jquery drag and drop – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Řazení elementů pomocí jquery drag and drop – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comŘazení elementů pomocí jquery drag and drop – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

Ed
~ Anonymní uživatel
20 příspěvků
30. 4. 2013   #1
-
0
-

Zdravím,

řadím elementy li pomocí drag and drop. Funguje mi dragstart (alert "a", vyskočí), ale drop bohužel ne. Chci se vyhnout použití sortable. V čem může být chyba? Díky moc.

$('li').each(function() {
      
        $(this).bind('dragstart', function(e) {
           dragElement = this;
           alert('a');
        }); 

        $(this).bind('drop', function(e) {
           $(this).insertBefore(dragElement);
           alert('b');
        }); 
       
    });
            <ul>
                <li draggable="true"><a class="item" href="skladba01.ogg">song 1</a></li>
                <li draggable="true"><a class="item" href="skladba02.ogg">song 2</a></li>
                <li draggable="true"><a class="item" href="skladba03.ogg">song 3</a></li>
                <li draggable="true"><a class="item" href="skladba04.ogg">song 4</a></li>
            </ul>
Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.176.–
Nefaritus
~ Redaktor
+2
Posthunter
3. 5. 2013   #2
-
0
-

Poradil bych ti použít sortable z jQuery UI.

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.4.138.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Podobná vlákna

Drag and drop — založil wetty

Drag and Drop — založil skodik.o

Problem drag and drop — založil shifty

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý