Nefuguje uprava dát v mysql cez PHP – MySQL – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Nefuguje uprava dát v mysql cez PHP – MySQL – Fórum – Programujte.comNefuguje uprava dát v mysql cez PHP – MySQL – Fórum – Programujte.com

 

Vlado
~ Anonymní uživatel
38 příspěvků
2. 5. 2013   #1
-
0
-

Zdravím. Mam tabulku v myqsl do ktorej sa ukladaju udaje zo servisu. Zápis a výpis funguje perfektne,,no s editaciou údajou si už páru dni neviem rady. Po odoslaní udajov mi napíše "uspešne",,ale udaje neupraví.

z výpisu mi to presmeruje cez:
echo '<a rel="nofollow" href="upravit_tiket.php?search=' . $row["id"] . '">Upraviť</a>';

upravit_tiket.php:

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="sk" lang="sk">                 
  <head>                               
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" />     
    <title>                         
    </title>                   
  </head> 
  <body> 
    <center> 
      <font size="2" face="Calibri">
       <form action="upravit_tiket_spracovanie.php" method="post">        
<?php
require_once("mysql.php");
 $result=mysql_query("SELECT * FROM Tikety WHERE id LIKE  \"%".$_GET['search']."%\"");
$row=mysql_fetch_array($result);
echo '<table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" width="75%">';

    echo '<tr>';
    echo '<br />';
    echo '<br />';
    echo '<td bgcolor="#cdcdcd" width="70%" colspan="2"><b>Editácia tiketu:</b>'. $row["id"] .'</td>';
          echo '<td bgcolor="#cdcdcd">';

   echo '</td>';
    echo '</tr>';
echo '</table>';


echo '<table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" width="75%">';

    echo '<tr>';
    echo '<td bgcolor="#dedede" width="10%"><b>Predmet:</b></td>';
    echo '<td bgcolor="#dedede" width="50%"><input name="predmet" type="text" size="40" value="'. $row["predmet"] .'"/></td>';
    echo '<td bgcolor="#cdcdcd" width="10%"><b>Firma:</b></td>';
    echo '<td bgcolor="#cdcdcd" width="30%"><input name="firma" type="text" size="40" value="'. $row["firma"] .'"/></td>';
    echo '</tr>';
   
    echo '<tr>';
    echo '<td bgcolor="#dedede"><b>HW:</b></td>';
    echo '<td bgcolor="#dedede"><input name="hw" type="text" size="40" value="'. $row["hw"] .'"/></td>';
    echo '<td bgcolor="#cdcdcd"><b>Meno:</b></td>';
    echo '<td bgcolor="#cdcdcd"><input name="meno" type="text" size="40" value="'. $row["meno"] .'"/></td>';
    echo '</tr>';
       
    echo '<tr>';
    echo '<td bgcolor="#dedede"><b>SN:</b></td>';
    echo '<td bgcolor="#dedede"><input name="SN" type="text" size="40" value="'. $row["SN"] .'"/></td>';
    echo '<td bgcolor="#cdcdcd"><b>Priezvisko:</b></td>';
    echo '<td bgcolor="#cdcdcd"><input name="priezvisko" type="text" size="40" value="'. $row["priezvisko"] .'"/></td>';
    echo '</tr>';
           
    echo '<tr>';
    echo '<td bgcolor="#dedede"><b>Príslušenstvo:</b></td>';
    echo '<td bgcolor="#dedede"><input name="prislusenstvo" type="text" size="40" value="'. $row["prislusenstvo"] .'"/></td>';
    echo '<td bgcolor="#cdcdcd"><b>Ulica:</b></td>';
    echo '<td bgcolor="#cdcdcd"><input name="ulica" type="text" size="40" value="'. $row["ulica"] .'"/></td>';
    echo '</tr>';

               
    echo '<tr>';
    echo '<td bgcolor="#dedede"><b>Heslá:</b></td>';
    echo '<td bgcolor="#dedede"><input name="heslo" type="text" size="40" value="'. $row["heslo"] .'"/></td>';
    echo '<td bgcolor="#cdcdcd"><b>PSČ a Mesto:</b></td>';
    echo '<td bgcolor="#cdcdcd"><input name="psc" type="text" size="5" value="'. $row["psc"] .'"/><input name="mesto" type="text" size="30" value="'. $row["mesto"] .'"/></td>';
    echo '</tr>';
   

   
   
    echo '<tr>';
    echo '<td bgcolor="#dedede"><b>Pozor na data?</b></td>';
    echo '<td bgcolor="#dedede">'. $row["data"] .'</td>';
    echo '<td bgcolor="#cdcdcd"><b>Telefón 1</b></td>';
    echo '<td bgcolor="#cdcdcd"><input name="tel1" type="text" size="40" value="'. $row["tel1"] .'"/></td>';
    echo '</tr>';

           
    echo '<tr>';
    echo '<td bgcolor="#dedede"><b>Poznámka</b></td>';
    echo '<td bgcolor="#dedede"><input name="tel1" type="poznamka" size="40" value="'. $row["poznamka"] .'"/></td>';
    echo '<td bgcolor="#cdcdcd"><b>Telefón 2</b></td>';
    echo '<td bgcolor="#cdcdcd"><input name="tel2" type="text" size="40" value="'. $row["tel2"] .'"/></td>';
    echo '</tr>';


     echo '<tr>';
    echo '<td bgcolor="#dedede"><b>Chyba</b></td>';
    echo '<td bgcolor="#dedede" rowspan="2"><textarea rows="3" cols="40" name="chyba" type="text"/>'. $row["chyba"] .'</textarea></td>';
    echo '<td bgcolor="#cdcdcd"><b>Email</b></td>';
    echo '<td bgcolor="#cdcdcd"><input name="email" type="text" size="40" value="'. $row["email"] .'"/></td>';
    echo '</tr>';
               
     
    echo '<tr>';
    echo '<td bgcolor="#dedede"></td>';
    echo '<td bgcolor="#cdcdcd"><b>IČO</b></td>';
    echo '<td bgcolor="#cdcdcd"><input name="ico" type="text" size="40" value="'. $row["ico"] .'"/></td>';
    echo '</tr>';
   
         echo '<tr>';
    echo '<td bgcolor="#dedede"><b>Oprava</b></td>';
    echo '<td bgcolor="#dedede" rowspan="2"><textarea rows="3" cols="40" name="oprava" type="text"/>'. $row["oprava"] .'</textarea></td>';
     
    echo '<td bgcolor="#cdcdcd"><b>DIČ</b></td>';
    echo '<td bgcolor="#cdcdcd"><input name="dic" type="text" size="40" value="'. $row["dic"] .'"/></td>';
    echo '</tr>';
     
     
    echo '<tr>';
    echo '<td bgcolor="#dedede"></td>';
    echo '<td bgcolor="#cdcdcd"><b>IČO DPH</b></td>';
    echo '<td bgcolor="#cdcdcd"><input name="tel1" type="ico_dph" size="40" value="'. $row["ico_dph"] .'"/></td>';
    echo '</tr>';


echo '<table border="0" cellpadding="2" cellspacing="0" width="75%">';

echo '</table>';

        ?> 
       
   
</table>
<br />
 <input type="submit" value="Zmeniť" />     
         
      </font>   
    </center>
  </body>
</html

upravit_tiket_spracovanie.php:

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
<head>
  <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8">
  <meta http-equiv="refresh" content="10; url=index.php" />
  <title></title>
</head>
<body>


<?php
require_once("mysql.php");
$id = $_POST['id'];
$firma = $_POST['firma'];
$meno = $_POST['meno'];
$priezvisko = $_POST['priezvisko'];
$ulica = $_POST['ulica'];
$psc = $_POST['psc'];
$mesto = $_POST['mesto'];
$tel1 = $_POST['tel1'];
$tel2 = $_POST['tel2'];
$email = $_POST['email'];
$ico = $_POST['ico'];
$dic = $_POST['dic'];
$ico_dph = $_POST['ico_dph'];
$predmet = $_POST['predmet'];
$hw = $_POST['hw'];
$prislusenstvo = $_POST['prislusenstvo'];
$heslo = $_POST['heslo'];
$data = $_POST['data'];
$SN = $_POST['SN'];
$chyba = $_POST['chyba'];
$oprava = $_POST['oprava'];
$poznamka = $_POST['poznamka'];



$sql="UPDATE Tikety SET id='$id', firma='$firma', meno='$meno', priezvisko='$priezvisko', ulica='$ulica', psc='$psc', mesto='$mesto', tel1='$tel1', tel2='$tel2', email='$email', ico='$ico', dic='$dic', ico_dph='$ico_dph', predmet='$predmet', hw='$hw', prislusenstvo='$prislusenstvo', heslo='$heslo', data='$data', SN='$SN', chyba='$chyba', oprava='$oprava', poznamka='$poznamka' WHERE id='$id'";
$result=mysql_query($sql);

// if successfully updated.
if($result){
echo "uspešné";

}

else {
echo "ERROR";
}

?>

                   
</body>
</html>

chybu to nehlasi, a  udaje mi to  neupravuje,,,

Nahlásit jako SPAM
IP: 176.61.240.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
2. 5. 2013   #2
-
0
-

a jak predavas to id? vidim ho jen vypisovat ale urcite ho neposilas

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.92.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
3. 5. 2013   #3
-
0
-

echo $sql; // pridej
$result = mysql_query($sql) or die(mysql_error()); // zmen

Vypises si sql dotaz na obrazovku. Zkontroluj si, ze je ok. Vypises si chybu z mysql, pokud je dotaz chybne. Muzes vypsany sql dotaz vlozit do phpmyadmina a zkusit spustit v nem, co se stane. A zkousel jsi, jake chyby to pise pri zapnutem error_reporting?

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.84.207.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
3. 5. 2013   #4
-
0
-

peter:
ja myslim, ze kdyz updatuje podle ID a neposila ho, tak to bude bohate stacit na to, aby se to neupdatovalo spravne...

id se veme jako: '' - tj prazdnej retezec... kdyby tam nemel uvozovky tak by to urcite nahlasilo aspon chybu syntaxe...

ale jak si zminil, to by poznal uz jen tim, kdyby vypsal ten dotaz...

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Vlado
~ Anonymní uživatel
38 příspěvků
3. 5. 2013   #5
-
0
-

dakujem za upozornenie,,, id neposiela,, až teraz som si to všimol,, skontrolujem si to,, zatial dik

Nahlásit jako SPAM
IP: 176.61.240.–
Vlado
~ Anonymní uživatel
38 příspěvků
3. 5. 2013   #6
-
0
-

funguje to,,chyba bola v id ,,,dik chlapci :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 176.61.240.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
3. 5. 2013   #7
-
0
-

KIIV - jasne, slo mi o obecne reseni hledani problemu. Vypsat si sql dotaz, zkusit pres phpmyadmina, kdyz si mysli, ze je ok, pripadne vypsat mysql error. Pri zapnuti error_reporting by mu to ale take vypsalo, ze ma promennou undefined.

Souhlasim s tim, ze s id jsi to trefil, jevilo se to jako nejpravdepodobnejsi. K tomu nemam zadnou poznamku :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.84.207.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý