Zobrazit byte[] pomocí string – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Zobrazit byte[] pomocí string – .NET – Fórum – Programujte.comZobrazit byte[] pomocí string – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Michal
~ Anonymní uživatel
624 příspěvků
2. 5. 2013   #1
-
0
-

Ahoj, už jsem vyčerpal snad vše, co se dalo.

Mám třeba byte[] b = new byte[123];

a jak to vypsat na string, prosím? Buď se mi nevypíše nic a nebo System.Byte[]...

Zkoušel jsem encoding, stringbuilder atd., nic.

Děkuju.

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.161.222.–
Reklama
Reklama
Michal
~ Anonymní uživatel
624 příspěvků
2. 5. 2013   #2
-
0
-

Ještě abych upřesnil, když do db vložím .... byte[0], tak se uloží 0x a tu nulu potřebuju dostat do stringu...

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.161.222.–
velurex0
Stálý člen
2. 5. 2013   #3
-
0
-

Abych tomu dobře rozuměl, co má být textovou reprezentací např. pole byte[] b = new byte[] { 65, 66 }; ?

"6565" nebo "AB"?

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.167.210.–
ingiraxo+15
Grafoman
2. 5. 2013   #4
-
0
-

hm? 



byte[] b = new byte[10];
string s = BitConverter.ToString(b).Replace("-", "");
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
Michal
~ Anonymní uživatel
624 příspěvků
3. 5. 2013   #5
-
0
-

Mám uložený obrázek v db, varbinary. Jako výchozí hodnota je byte[0], protože uživatel nevloží obrázek a do varbinary nelze ukládat hodnota null. Když dám select, tak mám v DB hodnotu 0x. Na výpis obrázku musím použít <asp:Repeater.., je to výpis inzerátu. Takže k tomu dalších X věcí, ale jde mi jen o obrázek. Tak a problém je v tom, že když použiju nějaký Handler na výpis obrázku, tak je to sice hezké, ale když je hodnota 0x nějakého obrázku, tak se mi vrátí "prázdný" image, což je i logické:) A zatím mě nenapadlo jiné řešení, než přes if zkontrolovat délku, nebo hodnotu... Mezi další pokusy patří nastavení visible image na false, pokud bude hodnota 0x. Pokud ne, bude image visible true. Mám to napsané takto visible='<%# (byte[])Eval("obrazek") == 0 ? false : true %>'. To boxování asi není ok, nevím, jak s tím bytem takto pracovat... Když tahám string, int atd, tak je to ok, ale u bytu fakt nevím.. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.161.222.–
Calvary0
Newbie
3. 5. 2013   #6
-
0
-

Tak už to funguje:)

v image mám Visible='<%# obrazek1(image1).Length < 1 ? false : true %>'

a metodu:

public byte[] obrazek1(byte[] image1)
    {

        SqlConnection con = new SqlConnection(WebConfigurationManager.ConnectionStrings["db"].ConnectionString);
        SqlCommand cmd = new SqlCommand("select ** from **  where id = '" + HttpContext.Current.Request.QueryString["id"] + "'", con);
        con.Open();
        SqlDataReader rd = cmd.ExecuteReader();
        rd.Read();
        image1 = (byte[])rd["**"];
        return image1;

    }

Díky za reakce

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.161.222.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 25 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý