Síťový program(UDP) – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Síťový program(UDP) – Java – Fórum – Programujte.comSíťový program(UDP) – Java – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
infern00
Duch
2. 5. 2013   #1
-
0
-

Ahoj, jsem začátečník v Java a síťování a vytvářím jednoduchý(pro zkušené) síťový program, stahující/uploadující soubor skrze UDP, implementující Go-back-N a několik dalších bodů ze zadání. Pro ty kdo chtějí vidět celý úkol, je v PDF na adrese http://www.2shared.com/…l75/UDP.html

Do tohoto threadu budu psát své začátečnické dotazy(za to se velice omlouvám), doufám že se najde někdo s chutí na ně odpovídat :) Nečekam myšlení za mě, pouze potřebuji navést jako absolutní newbie a budu se ptát jen po vyčerpání nápadů na googlu.

Za každou pomoc jsem vděčný, díky!

1. Navedení, jaké funkce z net knihovny mohu použít pro napsání příznaků(Npř. příznak SYN) v hlavě UDP datagramu?(programuje se to tímhle způsobem?)

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.240.189.–
Reklama
Reklama
crazy
~ Moderátor
+10
Grafoman
2. 5. 2013   #2
-
0
-

#1 infern0
ten příznak SYN je specificky pro tento ukol... je to pouze konstanta, kterou budes v paketu posilat

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.31.–
All you need is vision and time.
infern00
Duch
3. 5. 2013   #3
-
0
-

#2 crazy
díky za reakci, konstanta příznaku se neposílá v hlavičce? Posílá se v datech UDP?

totiž napadlo mě to až teďka, při prohlížení UDP hlavičky, vlastně nevím kam by se to dalo nacpat :D takže sorry, pitomá otázka. použiju google.

jeste dodatek z ukolu "V datové části musí být právě 1 byte s kódem příkazu." o_O(sem trotl)

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.240.189.–
KIIV+42
God of flame
3. 5. 2013   #4
-
0
-

#3 infern0
kdyz se podivas na udp header, tak to je jen par bajtu... jediny co ma ty flagy je TCP

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.92.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
infern00
Duch
5. 5. 2013   #5
-
0
-

Ahoj, jake jsou funkce na manipulaci s bity? Npr. jak ulozim bajt 00000100 do promene?

Dodatek: v datove casti mam za ukol poslat 1B znacici priznak(SYN,FIN nebo RST)

Ahh, vyrseno: http://stackoverflow.com/…bers-in-java

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.240.189.–
KIIV+42
God of flame
5. 5. 2013   #6
-
0
-

vyhledej si bitove operace v jave...

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.92.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
sleepy0
Stálý člen
6. 5. 2013   #7
-
0
-

#5 infern0
Ako: (byte)4

Nahlásit jako SPAM
IP: 158.195.204.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 28 hostů

Podobná vlákna

Síťový komunikátor — založil davidus

UDP (info ze serveru) — založil xnuke

UDP client/server — založil infern0

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý