STL funkce find(); – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

STL funkce find(); – C / C++ – Fórum – Programujte.comSTL funkce find(); – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Duch
15. 3. 2006   #1
-
0
-

Kdy? STL funkce find() nenalezne v ?et?zci po?adovanou hodnotu, vr?t? 4294967295ul. Zaj?malo by m? co to ??slo znamen? a jestli n?hodou nem? n?jak? identifik?tor.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
Jura_0
Stálý člen
16. 3. 2006   #2
-
0
-

d1ce napsal:
Kdy? STL funkce find() nenalezne v ?et?zci po?adovanou hodnotu, vr?t? 4294967295ul. Zaj?malo by m? co to ??slo znamen? a jestli n?hodou nem? n?jak? identifik?tor.


Tak podle popisu std::find vraci iterator, cili patrne myslite metodu find ze tridy std::string. Ta vraci size_type, coz je obycejny typedef na unsigned int. Mno, a ta carovna konstanta je maximalni hodnota, ktera se do size_type(-1) vejde. Samozrejme na to tvurci STL nezapomneli a abychom nemuseli porad psat onu magickou konstatu, tak vymysleli promennou npos, ktera prave uchovava nase magicke cislo.
Takze az budes priste testovat, jestli je tam ten podretezec nebo ne, tak to muzes udelat takhle:


std::string str("Hi, d1ce");
size_t pos = str.find("A");
if(pos == std::string::npos)
std::cerr << "Sorry" << std::endl;
else
std::cout << "Start at " << pos <<"character"<<std::endl;

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
17. 3. 2006   #3
-
0
-

Díky za radu.

Ano, měl jsem na mysli metodu. Jenom mě štve, že jsem to nedokázal vydedukovat z dokumentace STL.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 71 hostů

Podobná vlákna

Funkce Find — založil Marten

Cannot find symbol Boolean — založil Flowy

Couldn't find JDK... — založil Tigr94

Could not find or load main class — založil 88nico88

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý