Obecné čtení(zápis) dat – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Obecné čtení(zápis) dat – Java – Fórum – Programujte.comObecné čtení(zápis) dat – Java – Fórum – Programujte.com

 

lojza
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
3. 5. 2013   #1
-
0
-

Zdravim,

chtěl bych se zeptat, jak by šlo udělat obecně čtení(zápis) dat, aby to nebylo pouze pro soubory,objekty z/do souboru.

Děkuji za radu

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.33.117.–
ingiraxo+15
Grafoman
3. 5. 2013   #2
-
0
-

nechápu, jakej zápis dat máš teda na mysli, když né do souboru? a jak obecnej zápis? líp to definuj

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
lojza
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
3. 5. 2013   #3
-
0
-

#2 ingiraxo
Vytvářím serializaci objektu, která vygeneruje XML soubor a deserializaci, která z XML souboru vytvoří daný objekt.

No a má to být obecně použitelné.

a problém je v tom, že lze deserializovat/serializovat objekty pouze z/do souboru.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.33.117.–
lojza
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
3. 5. 2013   #4
-
0
-

#3 lojza
oprava poslední věty a můj problém je v tom, že můžu deserializovat/serializovat objekty pouze z/do souboru.

Měl jsem tam new FileOutputStream(new File.....);

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.33.117.–
Matrix17
~ Anonymní uživatel
300 příspěvků
3. 5. 2013   #5
-
0
-

Moc nechápu o co ti de... Ale přijde mi, že bys chtěl asi něco jako tohle:

Uděláš si rozhraní, který bude mít metody třeba read a save. Read bude vracet kolekci objektů a parametr bude cesta odkud se má načítat. Save bude mít dva parametry, soubor kam se to má uložit (nebo jen složku s tím, že soubor si definuješ v tý metodě) a kolekci/objekt, kterej se má uložit.

Od tohohle rozhraní pak zdědí konkrétní třídy, který budou definovat tyhle metody. Díky tomu programuješ vůči rozhraní a to jak ta metoda je udělaná tě nezajímá. Můžeš to sypat do XML, CSV...

Nevím jistě, jak to je v javě ale takhle to nějak vypadá v C#. V javě to bude + - stejný. Takovejhle tříd můžeš mít víc a nebo můžeš kdykoli změnit implementaci bez toho abys měnil doménovou vrstvu aplikace. Pokud teda děláš aplikaci, která má presentační, doménovou a datovou vrstvu. Klidně i vícevrstvou aplikaci to je fuk.


public interface IReaderWriter
{
  void save(String filePath, List<int> ids);
  List<int> read(string filePath);
}

public ReaderWriter : IReaderWriter
{
  public void save(String filePath, List<int> ids)
  {
    //tady se provede uložení
  }

  List<int> read(string filePath)
  {
    //tady se načtou data
  }
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.226.237.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů

Podobná vlákna

čtení a zápis souboru — založil _Radek_

Zapis a cteni v TxT — založil Mudraon

čtení a zápis do souboru 3.2 — založil dragon124

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý