Identifikace buttonu – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Identifikace buttonu – Java – Fórum – Programujte.comIdentifikace buttonu – Java – Fórum – Programujte.com

 

mitt
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
3. 5. 2013   #1
-
0
-

Chtek bych se zeptat, kdyz mam ve framu vic button a potrebuju reagovat podle toho kterej button byl zmacknut, jak by se to naimplementovalo? 

dik za radu

Nahlásit jako SPAM
IP: 176.97.9.–
lojza
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
3. 5. 2013   #2
-
0
-

#1 mitt
 napr.:

btnOk = new JButton("Ok");
        btnOk.addActionListener(new ActionListener() {
            @Override
            public void actionPerformed(ActionEvent e) {
               //neco proved
            }
        });
Nahlásit jako SPAM
IP: 46.33.117.–
lojza
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
3. 5. 2013   #3
-
0
-

#2 lojza
Ještě bych dodal, že Button je nejčastěji obsluhován ActionEvent, ale může být i událostí typu:Component,Focus,Mouse,Key

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.33.117.–
ingiraxo+15
Grafoman
3. 5. 2013   #4
-
0
-

událost kliknutí pro každej button nasměruješ do jedný události (jedný funkce) a jako identifikaci použiješ jejich názvy objektu 

// volá se při stisknutí nějakého tlačítka
public void actionPerformed(ActionEvent evt) {
    Object src = evt.getSource();

    if (src == button1) {
      // neco...
    } else if (src == button2) {
      // neco...
    }
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
mitt
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
3. 5. 2013   #5
-
0
-

Tohle jsem vedel, me jde o to ze mam predem a volytelny pocet tlacitek.

Zasláno z mobilního telefonu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 176.97.9.–
ingiraxo+15
Grafoman
4. 5. 2013   #6
-
0
-

#5 mitt
však jsem ti psal, že všechny tlačítka propojíš s jednou událostí "actionPerformed", kde si potom jen zjistíš o jaký tlačítko šlo

jestli máš počet tlačítek statickej nebo dyn. na tom nic nemění

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
mitt
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
4. 5. 2013   #7
-
0
-

Muzu se zeptat jak se to presne nasmeruje ta odalost toho tlacitka?:)

Nahlásit jako SPAM
IP: 176.97.9.–
ingiraxo+15
Grafoman
4. 5. 2013   #8
-
0
-

   

public class MainFrame extends JFrame implements MouseListener {

    JButton btn1 = new JButton("Button 1");
    JButton btn2 = new JButton("Button 2");

    public MainFrame() {
        initComponents();

        btn1.setName("b1"); // slouží jako identifikátor pro Button 1
        btn1.setSize(100, 30);
        
        btn2.setName("b2"); // slouží jako identifikátor pro Button 2
        btn2.setSize(100, 30);
        btn2.setLocation(100, 0);

        btn1.addMouseListener(this);
        btn2.addMouseListener(this);

        add(btn1);
        add(btn2);
    }

    @Override
    public void mouseClicked(MouseEvent e) {
        JButton btn = (JButton) e.getSource();
        
        switch (btn.getName()) {
            case "b1":
                setTitle("Button 1"); // když se klikne na Button 1
                break;
                
            case "b2":
                setTitle("Button 2"); // když se klikne na Button 2
                break;
        }
    }

    @Override
    public void mousePressed(MouseEvent e) {
    }

    @Override
    public void mouseReleased(MouseEvent e) {
    }

    @Override
    public void mouseEntered(MouseEvent e) {
    }

    @Override
    public void mouseExited(MouseEvent e) {
    }

    // generovanej kód přes desinger
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
mitt
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
4. 5. 2013   #9
-
0
-

Dekuji za Pomoc:)

Nahlásit jako SPAM
IP: 176.97.9.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý