Obsah proměnné je proměnná – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Obsah proměnné je proměnná – Java – Fórum – Programujte.comObsah proměnné je proměnná – Java – Fórum – Programujte.com

 

jabupe
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
4. 5. 2013   #1
-
0
-

h1 = 150;

h2 = 250;

ss = "h";

ii = "1"

xx = ss+ii;

println(?xx)  // jak vytisknout hodnotu h1

println(&xx)  // jak vytisknout hodnotu h1

println(@xx)  // jak vytisknout hodnotu h1

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.226.245.–
ingiraxo+15
Grafoman
4. 5. 2013   #2
-
0
-

 Takto?

String ss = "h";
String ii = "1";
String xx = ss + ii;

System.out.println(xx);
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
jabupe
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
4. 5. 2013   #3
-
0
-

#2 ingiraxo
toto mi vytiskne:

h1

Upřesním co potřebuji. Potřebuji vytisknout obsah proměnné h1, tedy vytisknout:

150

ale prostě jestli je to h1 nebo h2 nevím, ta číslice je v proměnné ii.

nebo jestli existuje něco jako

...println(h@ii)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.226.245.–
ingiraxo+15
Grafoman
4. 5. 2013   #4
-
0
-

když chceš vypsat proměnnou "h1", tak to uděláš stejně 

System.out.println(h1); // 150

pokud chceš vypsat tu číslici "1" po spojení "ss" a "ii" 

System.out.println(xx.charAt(1)); // 1 (ze stringu "h1")

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
jabupe
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
4. 5. 2013   #5
-
0
-

#4 ingiraxo
Ještě jednou snad to napíšu přesněji.

Chci vypsat obsah proměnné, kterou neznám (zde h1 nebo h2), či přesněji znám, že začíná na h, ale zbytek neznám. Ale její název mám umístěn v jiné proměnné (zde v proměnné xx), nebo jen tu část v proměnné ii.

určitě to v tomto školním příkladě jde použít pole h a index bude ta číslice tedy

println(h[ii])

ale když ii nebude číslice, ale cokoliv tak to bude horší nebo když nechci použít pole.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.226.245.–
ingiraxo+15
Grafoman
4. 5. 2013   #6
-
0
-

aha, asi chápu, ale tohle je dooost zvláštní způsob... spíš blbost, jde to udělat lépe, ale jinak teda... 



int h1 = 150;
int h2 = 250;

String ss = "h";
String ii = "1"; // pokud bude "1", tak se níže vypíše 150 a pokud bude "2", tak 250

System.out.println((ss + ii).equals("h1") ? h1 : h2);
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
4. 5. 2013   #7
-
0
-

nebo pouzit mapu...

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.92.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
ingiraxo+15
Grafoman
4. 5. 2013   #8
-
0
-

nebo jak napsal KIIV použít tu mapu no, ale to nevim jestli jste ve škole brali 

Map<String, Integer> pole = new HashMap<>();
        
pole.put("h1", 150);
pole.put("h2", 250);
        
String vypis = "h1"; // pokud bude: "h1" = 150, "h2" = 250

System.out.println(pole.get(vypis));
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
jabupe
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
4. 5. 2013   #9
-
0
-

#8 ingiraxo
To byl všechno jenom jako příklad, Cílem má být zjistit obsah libovolné proměnné, jejíž název je v jiné proměnné.

Řekl bych, že v proměnné je odkaz nebo ukazatel na tu proměnnou, jejíž obsah mě zajímá.

Nejsem si jist jestli to java umí.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.226.245.–
ingiraxo+15
Grafoman
4. 5. 2013   #10
-
0
-

tohle umí snad jen PHP a MATLAB (volat proměnný skrze její název jako string), krom toho Java nemá ukazatele a prijde mi, že chceš nějakou blbost, co tě zrovna u oběda napadla :-X

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
sleepy0
Stálý člen
4. 5. 2013   #11
-
0
-

#9 jabupe
Ty len nevies ze v skutocnosti chces pouzit mapu. Alebo ako to neskor popisujes, chces Set naplnenny objektami ktore si drzia meno premennej a referenciu na nu. Daj si pozor na prepisanie equals, aj ked si myslim ze je to blbost a v skutocnosti chces uz niekolko krat spomenutu mapu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.215.67.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
4. 5. 2013   #12
-
0
-

a nebo nejakej scriptovaci jazyk...

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.92.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Flowy0
Věrný člen
4. 5. 2013   #13
-
0
-

musel by si si spravit vlastne prostredie (cim by si vlastne len vytvaral mapu ...)

prostredie by obsahovalo zoznam vsetkych indexovanych prvkov (bud by si pouzil mapu alebo by si to spravil "manualne" pre kazdy prvok by si vytvoril dalsi objekt ktory by obsahoval jeho nazov a vlastny obsah)

pri volani by si len pouzil parser ktory by presiel celu mapu a nasiel to co hladas ... proste by si si vytvoril mapu ...

btw ak si dobre pametam LUA (aj ked tato by sa asi zaradila pod scriptovaci jazyk takze nic) vie tiez taketo volania ... je zalozena na C a tiez to robi tak isto ... proste ma vsetky premenne ulozene v jednom poli

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.237.227.–
https://github.com/Flowy
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý