MVC3 a RequiredAttribute – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

MVC3 a RequiredAttribute – .NET – Fórum – Programujte.comMVC3 a RequiredAttribute – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
VladislavK0
Super člen
7. 5. 2013   #1
-
0
-

Ahoj

Mam MVC3 controler a vne metodu EditUzivatele s parametrum typu model a v modelu mam jednu propertu s vlastni technikou validace

// metoda controleru
[HttpPost]
public ActionResult EditUzivatele(UzivatelPrava up)
{
// ady bych potreboval prcist stav 
....
}

// trida v modelu
public class UzivatelPrava
{
  [ValidatePinUser]
  public string PinUzivatele { get; set; }

}

// Validator
public class ValidatePinUser : RequiredAttribute 
{
  protected override ValidationResult IsValid(object value, ValidationContext validationContext)
  {
	ValidationResult vr = null;
	string s = value.ToString();
	int xs = 0;
	if (!int.TryParse(s, out xs))
	   vr = new ValidationResult("neni to cislo");
	if (s.Length != 6)
	   vr = new ValidationResult("delka musi byt 6");
	return vr;
  }
....
}

Validace funguje ale za vsech okolnosti mi to nasledne vleti do te metody controleru a tam bych potreboval zjistit ze ValidatironResult neni NULL - toto se mi nevede vyguglovat.

Poznamka: Mam v planu ValidationResul jeste pretizit abych si do kontroleru predal vice info

Jak nebo kde precist navratovou hodnotu ValidationResult v metode kontroleru

dik za kazdy typ

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.16.–
Manželka programátora pošle svého muže koupit chleba s dovětkem kdyby měly housky přines jich deset! Co přinese programátor??
JardaJirava0
Stálý člen
9. 5. 2013   #2
-
0
-

Ahoj,

  k tomu využij metod

ValidateModel nebo

TryValidateModel

  Pěkný den,

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.78.85.–
MCAD, MCPD
http://jirava.net/blog
http://xaml.cz - Magazín moderních technologií založených na XAML
Řešení
VladislavK0
Super člen
11. 5. 2013   #3
-
0
-
Vyřešeno Nejlepší odpověď

Dekuji za odpoved

ValidateModel je to co jsem potreboval, nejlepsi reseni se nakonec ukazalo spojeni ModelState.IsValidate prave s uvedenou metodou ValidateModel.

Reseni je tedy pripspevek JJ a tento dovetek.

Diky

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.14.–
Manželka programátora pošle svého muže koupit chleba s dovětkem kdyby měly housky přines jich deset! Co přinese programátor??
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 9 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý